Organisationer kritiserer: Drop nu ferien, Carl Holst

Med en kalender, der viser august, er det på tide, at den nye forsvarsminister dropper sommershortene og trækker i arbejdstøjet. 

Det mener i hvert fald formændene for Forsvarets ansatte ifølge Ekstra Bladet.

Carl Holst, der efter folketingsvalget den 18. juni blev udnævnt som ny forsvarsminister har endnu ikke kommenteret på det åbne brev, hvor nedslidte flymekanikere opfordrer regeringen til at indstille luftkrigen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat. Og det vækker frustration.

- Jeg ved, han holder sommerferie nu. Men jeg synes forsvarsministeren snart må komme ud af busken og komme med en udtalelse, siger Jesper K. Hansen, formand for den største faglige organisation i Forsvaret, CS, til Ekstra Bladet.

'Det er ikke i orden'

Samme melding kommer fra formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Flemming Winther, der også kritiserer Carl Holsts tavshed i forhold til Tolkesagen eller Irak-kommissionen, som er blevet ivrigt diskuteret henover sommeren.

- Jeg ved ikke, om der har været udstedt en ’fatwa’ hen over sommeren til ministrene om, at de ville få ørerne i maskinen, hvis de udtalte sig til medierne. Og jeg kan godt forstå, at en minister ikke skal forholde sig til små blå mænd på Mars, og hvad medierne ellers kan finde på i agurketiden, men jeg synes ikke, det er i orden, at der er nogle store sager på forsvarsområdet, hvor ministeren har holdt sin mund, siger han til Avisen.dk og tilføjer:

- Når man i forvejen er lidt frustreret over, at han er så fraværende i vigtige forsvarspolitiske debatter, springer det i øjnene, at Carl Holst åbenbart har overskud nok til at mene noget om sin efterlønssag. Når han kan det, er han i hvert fald ikke på ferie i Timbuktu i Mali, men er til at få fat i.

Kommenterede pĂĄ vederlagssag

Med den kritiske kommentar henviser Flemming Winther til sagen om Carl Holsts 'dobbeltløn', som Vejle Amts Folkeblad kunne fortælle i sidste uge. 

Carls Holst, der forlod posten som regionsrådsformand, da han blev minister, får i alt 833.040 kroner i 'efterløn' fra regionen på trods af, at ha selv forlod sin post. Herudover får han en ministerløn på knap 1,2 millioner kroner om året - uden der finder nogen modregning sted i lønnen. 

Vederlaget er dog helt i overensstemmelse med reglerne, og det var det, Carl Holst i tirsdags pointerede i en statusopdatering på sin Facebookprofil.

Efterfølgende har flere partier udtalt, at sagen giver anledning til, at reglerne laves om, mens Enhedslisten mener, at Carl Holst burde overveje at takke nej til vederlaget.  

Læs hele opdateringen fra Carl Holst her: