Efter kritik: Nu forsvarer Carl Holst sin 'dobbeltløn' på Facebook

Forsvarsminister Carl Holst (V) får udover sin ministerløn stadig udbetalt en såkaldt efterløn fra sin tid som først amtsborgmester og siden regionrådsformand i Region Syddanmark. Han mener dog ikke, at der er tale om dobbeltløn, skriver han tirsdag aften på sin Facebookprofil.

- Efterlønnen er en del af den samlede aflønning, som jeg får for mit arbejde i amt og region, og den er blevet udbetalt helt automatisk. Selvom efterlønnen først er blevet udbetalt efter, at mit arbejde for regionen er stoppet, så vedrører den alene mit arbejde i regionen og har altså ikke noget at gøre med den opgave, jeg nu er blevet betroet, skriver han.

Hans ministerlønning ligger på 1.176.595,56 kroner om året, mens efterlønnen er på i alt 833.040 kroner.

Kommission undersøger regler

I bekendtgørelsen om vederlag fremgår det, at en tidligere regionrådsformand vil blive trukket i vederlaget, hvis personen bliver borgmester, magistratsmedlem eller udvalgsformand i en kommune med delt administrativ ledelse eller bliver regionrådsformand igen. Men altså ikke, hvis personen bliver minister.

- Reglerne omkring den såkaldte efterløn er og har været de samme fra før, jeg blev amtsborgmester. Reglerne om aflønning af regionsrådsformænd er fastsat ved bekendtgørelse, og er naturligvis fulgt til punkt og prikke, skriver Carl Holst.

Han påpeger, at Folketinget har nedsat en vederlagskommission, der skal se nærmere på aflønningen af borgmestre, regionrådsformænd, folketingsmedlemmer og ministre, og om reglerne skal ændres.

- Det er helt absurd

Dansk Folkeparti er blandt de, der mener, at reglerne bør laves om.

- Det er helt unødvendigt at bruge skattepenge på den måde, når man frivilligt går fra et vellønnet job og over i et andet vellønnet job. I den situation burde man ikke kunne trække eftervederlag, siger partiets kommunalordfører, Morten Marinus, til TV 2.

Han bakkes op af Enhedslistens Nikolaj Villumsen.

- Jeg tror, vi er mange, der tænker, at det er helt absurd. Vi ser gang på gang, at der er det rene hykleri med ministres og politikeres pensions- og lønforhold, siger han.

Læs hele Carl Holsts Facebook-opslag her: