Rønn roser Kristian Jensen: - Støjberg lægger gift for muslimer

Mens Venstre-næstformand Kristian Jensen selv afviser, at hans udtalelser om behovet for at tale mere positivt om indvandrere skal tolkes som en kritik af eksempelvis partifælle Inger Støjberg, er partiets tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech ikke i tvivl: Støjberg, der er Venstres politiske ordfører, ”skaber unødvendige modsætninger” og ”en farlig splittelse i vor folk”, lyder det fra Venstre-veteranen.

”Jeg er utrolig glad for, at min gruppeformand nu appellerer til at få de positive indvandrerhistorier frem. Jeg har ikke lagt skjul på, at den politiske ordførers meget negative indstilling til indvandrere generelt, skader integrationen, lægger gift for de muslimer, der ønsker en tilpasning af islam, samt skaber unødvendige modsætninger og en farlig splittelse i vor folk”, skriver Birthe Rønn Hornbech i en mail til TV 2.

”Som integrationsminister fik jeg indsigt i det store integrationsarbejde, der gøres, og de gode resultater. Især nydanske piger stormer frem på universiteterne. Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at tale integrationen op og ikke ned. Det bør fortsat være Venstres linje.”

Langede ud efter indvandrerdrenge

Inger Støjberg vakte blandt andet opsigt, da hun i en meget omtalt Facebook-opdatering i begyndelsen af februar langede ud efter en gruppe ”indvandrerdrenge”, der generede hende i biografen.

Flere Venstre-politikere var efterfølgende ude med kritik af Støjbergs udtalelser. Folketingskandidat Kaare Trabjerg Schmidt mente, at Støjberg ”udbasunerer småracistiske bemærkninger i håb om at fange DF-stemmer”, mens Europa-parlamentsmedlemmet Jens Rohde beskyldte den politiske ordfører for at ”forpeste kommunikationen”.

Men kronikken i den seneste udgave af Søndagsavisen skal på ingen måde læses som en kritik af Støjberg, fastslår Kristian Jensen.

- Nej, det vil jeg blankt afvise. Jeg er glad for den gennemslagskraft, som Inger har. Jeg har skrevet en kronik for at sige noget til Danmark. Ikke for at sige noget til Inger. Desuden skrev jeg den her kronik inden Inger gik i biografen, siger Kristian Jensen til Søndagsavisen.

Hvad mener du om Kristian Jensens kronik? Deltag i debatten på TV 2 Politiks Facebook:

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter