Partifælle raser: Støjberg hører hjemme i DF

En opdatering på Facebook tirsdag aften fra Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, har skabt voldsom debat på de sociale medier. I opslaget skriver hun bl.a:

"Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik", skriver Inger Støjberg og fortsætter:

"I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan."

Udmeldingen på Facebook har nu fået Inger Støjbergs partifælle Kåre Traberg Smidt til at fare i blækhuset. Han mener, at Inger Støjberg hører til hos Dansk Folkeparti.

”Der er intet nyt under solen, når Inger udtaler sig nedladende om indvandrere”, skriver Venstres folketingskandidat i en pressemeddelelse.

”Endnu engang går Støjberg mere efter manden end bolden. Selvfølgelig skal man opføre sig ordentlig - såvel i biografen som på Facebook. Men Støjberg viser med al tydelighed, at sagens kerne for hende er, at det er indvandrere, der larmer i biografen – og dette er det åbenbart altid ifølge Støjberg. Men kære Inger, drop nu dit korstog mod indvandrere”.

”Som repræsentant for partiet i mange henseender mener jeg ikke, at det er sømmeligt, at hun kommer med den slags udtalelser, som er så meget på kant med, hvad en stor del af partiets øvrige medlemmer mener. Det er jo ikke første gang hun udbasunerer småracistiske bemærkninger i håb om at fange DF-stemmer”, lyder det fra Kåre Traberg Smidt.

På samme måde som Kåre Traberg Smidt, har Birthe Rønn Hornbech været ude og lægge afstand til Støjbergs udtalelser ved at sige, at mange unge - ikke kun indvandrere - opfører sig dårligt. Til Politiken siger hun:

"Hvis det skal opfattes som en bred appel til alle forældre om, at de skal opdrage deres unger ordentligt, så er jeg enig. Hvis det er et angreb på indvandrere – som det ser ud – så er jeg totalt uenig. Som værtsfolk bør vi vise det gode eksempel, det gør vi ikke altid," siger Birthe Rønn Hornbech.