Jens Rohde: Støjberg "forpester kommunikationen"

En Facebook-opdatering fra Venstres Inger Støjberg fortsætter med at skabe strid internt i partiet.

Senest har Venstres medlem af Europaparlamentet Jens Rohde beskyldt Inger Støjberg for at ”forpeste kommunikationen”.

Facebook-opdateringen fra Inger Støjberg kom efter en tur i biografen, hvor hun havde følt sig generet af en gruppe unge indvandrerdrenge.

"I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan”, skrev Inger Støjberg blandt andet.

Siden har debatten raset – både på Facebook og andre steder. Med både højtstående og menige Venstremedlemmer og VU’ere på begge sider i debatten.

Jens Rohde pustede onsdag aften til ilden, da han kritiserede Inger Støjberg for at generalisere i sit angreb på indvandrerdrengene:

”Og hvis Danmark ikke vinder melodi grand prix i år, skyldes det sikkert også et generelt udlændinge problem...... Hvis man gerne vil, at andre skal behandle andre, som de selv gerne vil behandles, kan man jo begynde med sig selv og undlade at benytte enhver lejlighed til gennem generaliseringer at forpeste kommunikationen og marginalisere de mennesker, man forlanger skal undlade at marginalisere sig selv”, skrev Jens Rohde på sin Facebook-profil.

Jens Rohde fik til gengæld 100 kommentarer og 1000 likes i løbet af en time - både fra partifæller og andre. Og i den grad både for og imod:

”Hvor er du dog dum at høre på efterhånden!”

”Jeg begynder sgu snart at overveje at give dig min stemme”

”Fedt at gå imod sin kollega i en offentlig debat op til et nærtstående valg. Klamt”

”Ærligt talt Jens. Jeg synes det er en skændsel at du repræsenterer Venstre”.

”Med kolleger som dig Jens, så behøver man næppe frygte oppositionen”.

”Jens Rohde er måske den sejeste venstremand nogensinde”.