Rohde efter nyt exit: Kulturen i Venstre er bundrådden

Jens Rohde er godt tilfreds med, at han atter er partifælle med Michael Gatten, som han har kendt gennem mange år.

Tilbage i december forlod Rohde selv Venstre til fordel for Radikale Venstre, og lørdag – en lille måned senere – tager Michael Gatten, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation, nu samme skridt.

- Jeg har kendt Michael gennem mange, mange år, og ved at han står på et solidt liberalt værdisæt, og jeg har også kunnet mærke på ham, at han har haft sværere og sværere ved at se sig selv i det normskred, der er sket i Venstre de senere år, siger Jens Rohde til TV 2.

Og hvis der skulle sidde flere Venstre-medlemmer, der overvejer et partiskifte, er der også plads til dem.

- Vi har plads til mange flere Venstre-flygtninge hos Radikale Venstre, griner Rohde.

Det er 'ikke bare' Jens Rohde

Han mener i øvrigt ikke, der er meget at grine af efter det femte partiskifte på kort tid. Det bør vække stof til eftertanke i V-ledelsen.

- De mennesker, der har forsøgt at gøre det her til et spørgsmål om, at det her ’bare var Jens Rohde’ burde tænke sig om – med mindre man altså er nået dertil i Venstre, at alle skilsmisser er lykkelige.

Ifølge Jens Rohde er Venstre-ledelsen ramt af en decideret resistens over for gode argumenter.

- Det eneste svar, man får, når man rejser en kritik er ’jeg er ikke enig’. Det svar er der ingen selvstændigt tænkende mennesker, der vil finde sig i at blive afvist med. Når man er medlem af et parti, er man jo ikke medlem af en støtteforening til Lars Løkkes bevarelse. Man er med, fordi man interesserer sig for politik, men det blæser ledelsen højt og flot på.

Derfor er der ikke noget at sige til, at både medlemmer og folkevalgte siger fra.  

- Kulturen, som Venstres top driver i partiet, er bundrådden. Den kalder ikke på nogen refleksion eller debat. Der er ingen respekt for forskellighed, lyder bredsiden fra den tidligere Venstre-europaparlamentariker. 

Også Venstres mangeårige folketingsmedlem og tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech opfordrer til, at partitoppen lytter til kritikken. Se et uddrag af et interview med hende herunder.

T2Toolbox embed