Vælgerne vil hellere have Thornings end Løkkes integrationspolitik

Flere danskere peger på statsminister Helle Thorning-Schmidt end Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, når de bliver bedt om at udpege den af de to statsministerkandidater, de mener vil føre den bedste udlændinge- og integrationspolitik.

Det viser en ny meningsmåling, foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Her svarer 40 procent af de adspurgte, at den siddende statsminister vil føre en ”bedre” eller ”meget bedre” integrationspolitik, mens blot 36 procent svarer Lars Løkke Rasmussen.

Udlændinge- og integrationspolitiken er ellers i årtier blevet opfattet som en klart vindersag for de borgerlige partier.

Målingen kommer efter at regeringen med Socialdemokraterne i spidsen har fået vedtaget en stramning af asylreglerne, der blandt andet forhindrer asylansøgere på midlertidigt ophold at få familiesammenføring det første år, de opholder sig i Danmark.

Samtidig har Socialdemokraterne i en stor kampagne slået på netop stramningerne i asylpolitiken, med budskaber som "Kommer du til Danmark, skal du arbejde" og "Stramme asylregler og flere krav til indvandrere".

Løkke bedst til vækst

Megafon har samtidig spurgt, hvem danskerne mener vil være bedst til at skabe vækst i Danmark. Og her slår Venstre-formanden den siddende statsminister: 

- De her tal er egentlig lidt den omvendte verden i forhold til hvad man kunne forvente. Traditionelt ville man sige, at de borgerlige sad stærkt på udlændinge-dagsordenen, mens den her regering har sat alt ind på at stå stærkt i forhold til økonomien, siger Peter Lautrup-Larsen, TV 2’s politiske analytiker.

- Men det afgørende spørgsmål her er jo den tredjedel af vælgerne, der kan flyttes mellem blokkene. Og som i øjeblikket for en stor dels vedkomne er gået til Dansk Folkeparti. Og her tror jeg, at der er betydeligt større skepsis overfor regeringens politik på indvandrerområdet.

Ifølge Peter Lautrup-Larsen skal den Socialdemokratisk kampagne netop læses i den sammenhæng:

- Det er derfor vi har set Thorning med sin kampagne forsøge at signalere til de vælgere, at der er ikke noget at frygte på indvandrerpolitikken hos hende. Regeringen skal samtidig sætte alt ind på at få ændret vælgernes opfattelse i forhold til vækstpolitikken, for det er deres analyse, at hvis de skal genvinde magten, skal det være på økonomien. Og her er håbet, at gode tal, som dem, der er kommet i dag, kan være med til at rykke ved det.

En Megafon-måling viste torsdag, at der stadig er markant flertal blandt de partier, der peger på Lars Løkke Rasmussen som statsminister. 

Der skal senest afholdes valg til Folketinget i september. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter