Thorning trykker udlændingeknappen i bund

Socialdemokraterne har netop taget hul på en ny kampagne, der udelukkende sætter fokus på udlændingepolitikken. 

I kampagnen ses statsminister Helle Thorning Schmidt i front med overskriften "Kommer du til Danmark, skal du arbejde", efterfulgt af teksten "Flygtninge og indvandrere skal arbejde, jeg ønsker et fællesskab, hvor alle yder det, de kan". Nedenunder skriften er en personlig underskrift fra statsministeren.  På den anden af de to kampagneplakater er rubrikken "Stramme asylregler og flere krav til indvandrere", efterfulgt af teksten "Vi skal behandle udlændinge ordentligt. Men vi skal også kunne følge med. Derfor har vi strammet asylreglerne og skærper kravene til invandrere."

- Det handler om, at vi har en situation, hvor der kommer historisk mange flygtninge i verden, derfor kommer der selvfølgelig også mange til Danmark. Derfor har vi strammet reglerne for, hvornår man kan få asyl, siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro til TV 2 NEWS og fortsætter:

- Vi vil sætte fokus på nogle årtiers forsømmelser der har været, over for de flygtninge, og så vil vi sige ærligt til dem, der kommer hertil, hvilke krav og forventninger, vi har til dem.

Hans Engell: Thorning går i offensiven på gammel tabersag

- Helle Thorning Schmidt vil tage offensiven på udlændingedebatten. Socialdemokraterne har altid været tøvende med at gå ind i den her diskussion, fordi de vidste, at det ville være en tabersag for Socialdemokraterne. Men i stedet for at gemme sig så, vælger Helle Thorning Schmidt nu at gå i offensiven. Hun gør det, fordi hun ved, at udlændingepolitikken bliver et af hovedtemaerne i valgkampen, siger politisk kommentator, Hans Engell til tv2.dk og fortsætter:

- Det er dristigt, for på den her måde gør hun selv udlændingepolitikken til et vigtigt emne i valgkampen. Den allerstørste risiko kan blive, at De Radikale bliver presset nu så hårdt på udlændingepolitikken, at de bliver tvunget til at komme ud med meldinger, som ikke er helt så skarpe som Socialdemokraternes. 

Hans Engell drager perspektiv til 2001, 2005 og 2007, hvor Socialdemokraterne mente noget, der var skarpere end De Radikale, med hensyn til udlændingepolitikken.

- Dermed så vælgerne et kaos. Det kostede regeringsmagten, siger Hans Engell. 

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, køber ikke præmissen om, at man med kampagnen lægger pres på De Radikale.

- Det er en socialdemokratisk kampagne, men den bygger selvfølgelig på vores fælles politik i regeringen, siger Maja Panduro.

Enhedslisten kritiserer kampagnen

Kampagnen har allerede fået en hård fødsel fra Enhedslisten, hvor partiets pressemand, Emil Nielsen. Han skriver i et tweet på twitter:

"Det er ikke kun V som forsøger at overhæle DF højre om. Nu S i ny outdoor-kampagne #lavestefællesnævner #dkpol #trist".

Enhedslistens nuværende rådgiver og folketingskandidat, Pelle Dragsted siger til tv2.dk.

- Grundlæggende så er min holdning, at det er ærgerligt, at man vælger at prioritere sine ressourcer og valgkampsbudget på at kaste sig ind i en konkurrence mod DF og Venstre om hvem, der er mest hårde og stramme over for mennesker på flugt. Jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke prioriterer ressourcer på andet, som for eksempel på folk, der ryger ud af dagpengesystemet eller ældre mennesker, der ikke får den hjælp, de har behov for. 

Socialdemokraternes politiske ordfører ser positivt på Enhedslistens kritik:

- Når både Enhedslisten og højrefløjen kritiserer os, så er det nok fordi, at vi står det helt rigtige sted, netop imellem de to, siger Maja Panduro.  

Hvad synes du om Socialdemokraternes tiltag? Deltag i debatten via nedenstående link.