S-kampagne gĂĄr over broen: Her er det svenske modsvar

Socialdemokratiets nye kampagne, der sætter fokus på udlændingepolitikken er allerede på førstedagen nået over broen til Sverige.

Således har Enhedslistens svenske søsterparti Vänsterpartiet allerede lavet et modsvar til Helle Thorning-Schmidts annoncer, hvor der blandt andet står 'kommer du til Danmark, skal du arbejde'. 

På en plakat, der i sit design minder ufatteligt meget om socialdemokraternes, står den svenske politiker Jallow Momodou flankeret af teksten 'kommer du til Malmø, er du velkommen'.

Nedenunder stĂĄr:

'Vi ser med uro på den politiske udvikling på den anden side af sundet, hvor de danske socialdemokrater er kommet med et racistisk udspil. Integration er et social spørgsmål, og ikke noget at give individer skylden for. Vores solidariske Malmø forbliver åbent for alle'.

Herhjemme har Enhedslisten da heller ikke lagt skjul på, at de ærgrer sig over Socialdemokratiets fokus på udlændingepolitikken. 

- Grundlæggende så er min holdning, at det er ærgerligt, at man vælger at prioritere sine ressourcer og valgkampsbudget på at kaste sig ind i en konkurrence mod DF og Venstre om, hvem der er mest hårde og stramme over for mennesker på flugt. Jeg synes, at det er ærgerligt, at man ikke prioriterer ressourcer på andet, som for eksempel på folk, der ryger ud af dagpengesystemet eller ældre mennesker, der ikke får den hjælp, de har behov for, siger partiet nuværende rådgiver og folketingskandidat, Pelle Dragsted.

Også partiets pressemand Emil Nielsen fløj til tasterne, da kampagnens annoncer allerede lørdag aften blev opsat på ved Vesterport Station.

Heller ikke Dansk Folkeparti og Venstre hilser kampagnen hjertelig velkommen, men har i stedet modtaget initiativet med kommentarer som, at det ligner en 'tidlig aprilsnar' og er 'manipulation på højt niveau'. Det kan du læse mere om her. 

Ifølge BT's politiske kommentator Søs Marie Serup er den socialdemokratiske kampagne et forsøg på at sige det, som vælgerne ønsker. 

- Det er et spørgsmål, som har gjort ondt på partiet i mange, mange år. Nu har man fundet et sted at stå, hvor man kan komme i sync med vælgerne, for vælgerne er ret hårde på den her dagsorden. De forlanger en meget kontant håndtering af flygtninge og indvandrere.

- Man melder sig ind i det kor af politiske partier, der siger det, der er efterspørgsel på i befolkningen, så det handler egentlig mere om, at man ikke længere er ude af takt med befolkningen på det her spørgsmål, siger hun.

Den nye kampagne lægger sig i kølvandet på det integrationsudspil, som regeringen præsenterede i onsdags. Udspillet 'Alle skal bidrage' har til hensigt at sende flere udlændinge ud på arbejdsmarkedet i stedet for at parkere dem på kontanthjælp eller andre offentlige ydelser.

Her kan du se hele Søs Marie Serups analyse: