V og K vil lukke sladretjeneste igen: Den er tåbelig

Hvis blå blok vinder regeringsmagten efter næste folketingsvalg, bliver Skats sladretjeneste lukket igen.

Sådan lyder det fra både Venstre og Det Konservative Folkeparti, efter det er kommet frem, at skatteminister Benny Engelbrecht vil genoplive den ordning, som hans forgænger Morten Østergaard ellers sløjfede.

- Det er en tåbelig idé, og jeg synes, det er et demokratisk problem, at vi har en minister, som nærmest indirekte opfordrer til, at man stikker og anmelder hinanden, siger Det Konservative Folkepartis skatteordfører Brian Mikkelsen til tv2.dk.

Hos Venstre er Mads Rørvig, der er formand for Skatteudvalget, enig i, at sladretjenesten skal afskaffes, hvis blå blok får regeringsmagten. Og han hæfter sig særligt ved, at Benny Engelbrechts forgænger havde samme holdning som Venstre.

- Jeg er helt på linje med Morten Østergaard i den her sag, og det er lidt paradoksalt, at man er enig med den ene del af regeringen og ikke med den anden, siger Mads Rørvig til tv2.dk og tilføjer:

- Det er, som Morten Østergaard så glimrende udtrykte det, da han afskaffede ordningen: At vi fra det offentliges side ikke skal anspore til, at man angiver hinanden anonymt. Det er lidt usundt, og derfor håber jeg da også, at regeringen vil tage det her op igen.

Morten Østergaard var tidligere på dagen ude i, hvad der ligner et direkte angreb på Benny Engelbrechts relancering af sladretjenesten. Det kan du læse mere om her.

- Det handler om principperne

Benny Engelbrecht har i forbindelse med relanceringen af tiltaget forklaret, at det skal være lettere for folk at henvende sig til Skat, hvis de har mistanke om, at deres medborgere snyder.

Skatteministeren forventer ikke, at der kommer flere end de ca. 8000 anmeldelser, som man modtog i 2014. Til gengæld regner han med, at den nye kontaktformular vil gøre det lettere for Skats medarbejdere at finde rundt i anmeldelserne.

Men selvom Benny Engelbrecht ikke forventer, at flere vil angive hinanden som følge af det nye tiltag, er utilfredsheden i blå blok fortsat stor.

- Det kan godt være, at man kan finde nogle praktiske grunde. Og sådan er det jo altid, at når man skal balancere retssikkerhed med, hvad der lige er nemmest og praktisk for statens side. Men her er jeg igen enig med Morten Østergaard i, at der er noget principielt forkert i det her, og at man ikke anspore til, at folk angiver hinanden anonymt, siger Mads Rørvig.

Du kan se Benny Engelbrecht forklare, hvorfor han nu vil gøre det lettere for danskerne anonymt at angive deres medborgere i denne video.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter