Hemmelig pengeklub: S må mangle penge

Socialdemokraterne har oprettet en ny hemmelig klub, hvor erhvervsledere kan købe medlemskab for 15.000 kroner.

Partiet har ellers tidligere været ude og kritisere både Venstre og Konservative for lignende type pengeklubber.

TV 2 NEWS’ politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen vurderer, at det er økonomiske årsager, der er grund til, at partiet nu har ændret mening og oprettet en erhvervsklub.

- De må jo mangle pengene. Jeg synes, det er svært at forklare, når man ser socialdemokraterne, ikke bare partisekretæren Lars Midtiby, men også andre socialdemokrater, har kritiseret Venstres erhvervsklub blandt andet for anonymiteten.

- Her er altså en måde, hvor man kan få nogle penge ud og arbejde med i partiet. Altså bygget op på samme måde som Venstres og Konservatives erhvervsklubber, siger han.

Men han anskuer, det vil være småpenge, som partiet får ud af pengeklubben.

- Det er ikke noget, der afgør folketingsvalget, og derfor kan man også undre sig over, var det virkelig værd at gøre det nu, siger Peter Lautrup-Larsen.

Derfor er han uforstående over for partiets timing, da fokus nu også vil være på erhvervsklubben mod finanslovsforhandlingerne.

- Det stjæler billedet, og jeg forstår ikke, at man synes, det er pengene værd, men det må socialdemokraterne altså selv synes,

- Det burde ikke komme bag på initiativtagerne, at der ville komme den her kritik. Det burde være til at se, siger Peter Lautrup-Larsen.

Hør hele Peter Lautrup-Larsens analyse i klippet øverst i artiklen.

Erhvervsklubberne

Både Venstre og Konservative har i årevis haft erhvervsklubber. 

Den Liberale Erhvervsklub.

Tilknyttet partiet Venstre. Har eksisteret i mere end ti år og var indtil for nyligt ledet af erhvervslederen Fritz Schur. Både møder og medlemsliste er hemmelig, og medlemmerne betaler i omegnen af 20.000 kr. for blandt andet at møde topfolk i Venstre. Pengene går herefter til Venstres partikasse, men her er det altså blot oplyst, at pengene kommer fra Den Liberale Erhvervsklub. 

C-business.

De Konservatives erhvervsklub, der har eksisteret siden 2005. Som i tilfældet med Den Liberale Erhvervsklub er medlemslisten hemmelig og prisen for at være med omkring 20.000 kr. Ifølge Berlingske er formanden for C-business Arne Bang Mikkelsen, de er tidligere chef for Bella Center. 

Erhvervsforum Vækst DK.

Socialdemokraternes nystartede erhvervsnetværk. Første møde skal finde sted 24. november. Erhvervsfolk kan - mod en betaling på 15.000 kroner - få lov at deltage i møder med S-toppolitikere. Medlemslisten er - som i C-business og Den Liberale Erhvervsklub - hemmelig, og pengene fra erhvervslederne går til den socialdemokratiske partikasse.