Forfatter satte gang i bølge: Så mange smykker har Støjberg fået

Ministerierne får selv i disse digitaliserede tider stadig betydelige mængder brevpost – men det er nok ikke mange på statsminister Lars Løkke Rasmussens hold, der får så tunge og værdifulde breve, som udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har gjort på det sidste.

Af en aktindsigt, som den svenske pendant til TV 2, TV4, har fået, fremgår det, at ministeren modtager en pæn mængde smykker. Det sker i kølvandet på de seneste måneders ophedede debat om den såkaldte smykkelov – L87 – der ud over muligheden for at inddrage personlige ejendele uden affektionsværd også indeholder en stramning af reglerne for familiesammenføring.

I perioden fra 1. december 2015 til den 20. januar er der kommet hele 117 breve til ministeriet på Slotsholmen, som indeholdt smykker.

Herunder dog også nogle tomme kuverter, der ikke indeholdt smykker. Det har de dog nok gjort, formoder embedsmændene.

- Ministeriet bemærker endvidere, at ministeriet er i besiddelse af enkelte smykker, som er faldet ud af deres kuvert og derfor sandsynligvis stammer fra de førnævnte tomme kuverter, skriver ministeriet i aktindsigten, som TV 2 har set.

Forfatter sendte sin ring - og satte gang i bølge

Det var forfatteren Christian Mørk, der juledag satte gang i trenden ved at sende sin farmors ring til Støjberg. Hans egen oldefar emigrerede til Danmark tilbage i 1860’erne fra Kaliningrad i Rusland.

- Jeg er født i Danmark og er taknemmelig for disse privilegier. Mig bekendt blev min oldemor ikke bedt om at aflevere sine værdigenstande ved grænsen. Med tanke på alle dem, der nu står for at blive udsat for denne nedværdigelse, sender jeg Dem derfor nu min farmors ring, skrev han dengang på Facebook. Opslaget endte han med at slette igen efter en række hadefulde kommentarer.

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet oplyser til TV 2, er der ikke taget stilling til hvad der skal ske med de mange smykker. Indtil videre er de arkiveret i ministeriet. 

Her er brevet fra Christian Mørk, der satte gang i smykke-brevene til Støjberg: