Stedfortræder fundet i Brøndby: Borgmester tvunget på pension

Socialdemokraten og 1. viceborgmester Kent Max Magelund (S) overtager borgmesterkæden fra Brøndbys afgående borgmester Ib Terp (S).

Ib Terp har efter en sygdomsperiode besluttet at lægge borgmesterkæden.

Kommunalbestyrelsen i Brøndby har onsdag behandlet den socialdemokratiske borgmesters anmodning om at træde tilbage, og det er samtidig blevet besluttet, at Kent Max Magelund tager over.

Han overtager posten ved udgangen af februar.

Overtager under triste omstændigheder

Den 64-årige Kent Max Magelund har siden 23. november været fungerende borgmester i kommunen. Han overtager officielt borgmesterposten 1. marts.

- Jeg synes selvfølgelig, det er nogle triste omstændigheder, der gør, at jeg nu skal overtage posten, og mine tanker går naturligvis til Ib og hans familie, siger Kent Max Magelund.

- Men jeg glæder mig over, at jeg overtager en veldrevet kommune med en solid økonomi og et højt serviceniveau.

Afgående borgmester har været i kommunalbestyrelsen siden 1978

Kent Max Magelund indtrådte i Kommunalbestyrelsen i 2010.

Han lagde ud med at sidde i Social- og Sundhedsudvalget og var formand for Idræts- og Fritidsudvalget. Han er i øjeblikket medlem af Økonomiudvalget og formand for Idræts- og Fritidsudvalget, indtil han overtager borgmesterposten.

Den afgående borgmester Ib Terp trådte ind i kommunalbestyrelsen i Brøndby i 1978 og har været borgmester i Brøndby siden 2005.