DF-ordfører: Banedanmark minder om den "italienske mafia"

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, er ganske godt tilfreds med, at der nu bliver indledt en disciplinær undersøgelse af Banedanmarks administrerende direktør Jesper Hansen.

Det sker efter, at TV 2 tidligere fredag kunne afsløre, at Jesper Hansen i en intern mail stod bag beslutningen om at udelukke virksomheden Ravn Bane fra opgaver i Banedanmark – og ikke produktionsdirektør Michael Borre, som TV 2 tidligere har omtalt.

- Det er rart at se en minister, der har mod og mandshjerte til at gå ind i den her sag. Jeg kan bare håbe på, at Jesper Ravn (ejeren af Ravn Bane, red.) så også får en afklaring og en fornuftig kompensation, for hans virksomhed er jo nærmest ved at lukke, siger Kim Christiansen til TV 2.

Interne mails har ikke været køn læsning

Kim Christiansen fik den første henvendelse fra direktør Jesper Ravn fra Ravn Bane for lidt under et år siden, men han havde ikke fantasi til at forestille sig, at sagen endte, hvor den gjorde.

- Jeg har læst et hav af interne mails, som ikke er køn læsning. Det er jo tilstande, jeg tror, man havde i den italienske mafia, siger Kim Christiansen og fortsætter:

- Når det så ovenikøbet viser sig, at det er begyndt helt oppe i toppen, er jeg meget glad for, at ministeren nu går så stærkt ind i sagen, siger Kim Christiansen.

Han beskriver den kultur, der ”tilsyneladende” har været i Banedanmark, som ”håbløst syg”. Nu er der brug for arbejdsro, mener han.

- Jeg har opnået det, jeg ville, og nu vil jeg give ministeren og Kammeradvokaten ro til at kulegrave Banedanmark, siger han.