Søren brugte formue på nej-kampagne: Jeg ville gøre det igen

I ugerne op til torsdagens folkeafstemning blev Søren Toft Jensen kendt blandt flere danskere, da han som privatperson investerede en mindre formue på at føre nej-kampagne med store annoncer i de landsdækkende aviser samt en video, der gik viralt på Facebook.

Dagen derpå er erhvervsmanden fra Silkeborg en tilfreds mand, der så som helt afgørende at bibeholde Danmarks retsforbehold i EU.

- Jeg tror, det er utrolig vigtigt, at grundloven ikke bliver underlagt EU-lov, siger han, da TV 2 fredag morgen besøger ham i hans hjem.

En af konsekvenserne ved danskernes nej bliver, at Danmark ikke umiddelbart kan blive en del af forhandlingerne om EU’s politisamarbejde Europol, men det er ikke noget, som bekymrer Søren Toft Jensen.

- Jeg frygter ikke, at vi ikke kan være med i Europol, for det er i alles interesse, at vi er med. Jeg tror, det er meget svært at finde et argument for, at vi ikke skulle kunne fortsætte med at samarbejde med Europol. I øvrigt er vi også med i Interpol (internationalt politisamarbejde, red.), og det er der ikke så mange, der taler om.

Ifølge Søren Toft Jensen bør Danmark ikke opgive friheden til selv at bestemme, hvilket ifølge ham ville have været en konsekvens, hvis det var blevet et ja ved folkeafstemningen.

Ville gøre det igen

Både når det gælder Europol-samarbejdet, men også når det kommer til erhvervslivets ønsker, bør Danmark ikke gå på kompromis med sin suverænitet, mener Søren Toft Jensen. Dét på trods af, at Dansk Industri ellers anbefalede et ja.

- Jeg synes, den her sag er for vigtig til, at vi alene kan afgøre den efter Dansk Industris eller vores egne kriterier. Jeg synes, at der er så meget på spil i forhold til vores demokratiske rettigheder, så jeg mener, at vi er nødt til at se ud over erhvervslivets interesser.

Søren Toft Jensen tøver lidt på spørgsmålet om han igen ville føre en lignende kampagne, men konkluderer til sidst, at han fortsat er klar til at kæmpe for sine overbevisninger.

- Hvis den eneste måde hvorpå vi kan blive en del af Europol er et overnationalt politi, så vil jeg nok overveje at gøre noget igen, siger han.

Kortet er desværre lukket