Rina Ronja Kari: Vi mister magten til at stemme politikerne ud

- Retspolitik er en helt central kerne i vores samfund. Vores fælles love, vores strafferammer og vores retssikkerhed er vores fælles sikkerhed. Hvis vi stemmer ja den 3. december, risikerer vi at miste den sikkerhed, siger Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU.

Hun er en af de ti politikere, vi har givet 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller NEJ den 3. december. Vi kalder det #Brandtalen.

Rina Ronja Kari er bekymret for, hvad der sker, hvis vi stemmer JA.

- Lige nu er det dig og mig og hele befolkningen, der har den demokratiske kontrol over retspolitikken. Det betyder, at hvis politikerne laver dårlige love, så kan vi skifte dem ud. Men det betyder også, at politikerne ikke kan overlade mere magt til EU uden at spørge os først, siger Rina Ronja Kari og tilføjer:

- Den sikkerhed forsvinder som dug for solen, hvis vi afskaffer retsforbeholdet til fordel for en tilvalgsordning.

Hun mener, at det med en tilvalgsordning i stedet for retsforbeholdet bliver de EU-begejstrede partier på Christiansborg, der kommer til at styre, om EU skal bestemme mere og mere af retspolitikken.

- Befolkningen bliver sat fuldstændig uden for indflydelse. Det bliver en glidebane, der kommer til at betyde én ting: Mere og mere og mere EU. Og dét er vores demokrati altså ikke tjent med.

#Brandtalen

Vi har giver ti politikere 60 sekunder og en smartphone til at overbevise os om et JA eller et NEJ, når vi skal stemme den 3. december. Det kalder vi #Brandtalen.

Nu giver vi jer seere muligheden for at stemme de bedste argumenter op eller ned ad listen.