Løkke løfter sløret for vækstpakke: Langt over 100 tiltag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil gøre det nemmere for ”udkantsdanmark” at skabe vækst.

Langt over 100 initiativer skal skabe bedre vækst og udvikling i Danmark. Det bebudede Statsministeren i sin tale på landsmødet i Herning. Mandag fremlægger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen hele regeringens plan – men allerede i dag, lørdag, løftede Løkke Rasmussen sløret for nogle af hovedtemaerne.

- For det første vil det forbedre rammerne for landbrugs- og fødevareerhvervet. For det andet skal vi generelt have bedre vilkår for produktion og investeringer. For det tredje vil vi liberalisere planloven og give bedre lokale udviklingsmuligheder. For det fjerde skal vi forbedre mulighederne for at bo og leve i hele Danmark. Og endeligt for det femte, så skal vi – som allerede nævnt – bruge udflytning af statslige arbejdspladser til at understøtte privat vækst og jobskabelse, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Skal øge Danmarks velstand

En plan, der hvis alle initiativer gennemføres, vil øge Danmarks velstand med 2,5 mia. inden for de kommende år, fortæller Statsministeren. Blandt andet vil han give mere spillerum til de lokale initiativer:

- Vi vil ændre lovgivningen, så der skabes langt bedre udviklingsmuligheder i dele af landet, hvor lovgivningens rammer i dag er alt for snærede – f.eks. i landdistrikterne og langs visse kyststrækninger. Staten skal simpelthen blande sig mindre, når gode projekter nyder bred, lokal opbakning.

Samtidigt skal det være nemmere at optage lån i yderområderne. Det vil regeringen gøre ved at fjerne den såkaldte seks-måneders-regel, hvor realkreditinstitutterne i dag skal vurdere, hvad et hus vil kunne sælges for inden for seks måneder. Derved kan en lav vurdering af en families hus ikke være en forhindring for, at de kan få lov at låne penge. Også kravet om rådighedsbeløb skal være mere fleksibelt.

300 mio. til bredbånd

Desuden vil regeringen bruge 300 mio. til etablering af bredbånd, der primært skal etableres der, hvor der i dag er udfordringer med forbindelserne.

Før valget lovede Lars Løkke Rasmussen en 16-punktsplan for landbruget og fødevareerhvervet. Ifølge Lars Løkke Rasmussen arbejder regeringen netop nu på planen og forventer at fremlægge den ved årsskiftet. Også den skal skabe bedre udvikling.