Hønge fik penge af Falckreddere til sin valgkamp

Folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) fik 10.000 kroner til sin valgkamp i forsommeren af Reddernes Landsklub. Det indrømmer han søndag over for TV Syd

Reddernes Landsklub er udelukkende for ansatte hos Falck.

Karsten Hønge har dermed modtaget penge fra det personale, som han gennem flere måneder offentligt har bakket op i medierne, efter at det konkurrerende selskab BIOS har overtaget ambulancekørslen i dele af Region Syddanmark.

Stærkt kritik af selskab

Karsten Hønge stemte som medlem af Region Syddanmark sidste efterår for en aftale med BIOS. En aftale til knap fem milliarder kroner over ti år.

Efterfølgende har Karsten Hønge været stærkt kritisk over for BIOS og udtrykt mistillid til virksomheden.

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, siger til TV Syd, at sagen ikke gavner Karsten Hønges troværdighed.

- Det betænkelige er, at han har fået tilskud fra en ren Falckredderklub i en sag, der har været højt profileret i Region Syddanmark, og hvor Karsten Hønge også har profileret sig, siger Kjeld Møller Pedersen.

Hønge: Jeg er stolt af det

Karsten Hønge afviser kritikken og siger, at han ingen problemer har med at modtage penge fra faglige organisationer.

- Tværtimod. Jeg har intet at skjule og jeg er stolt af det. Jeg er glad for at redderne sætter pris på mit politiske arbejde, siger han til TV Syd.

Ekspert: Problematisk

Helt så begejstret mener Roger Buch, der er valgforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, dog ikke, at Karsten Hønge bør være:

- Det bliver indirekte Falck, som kan siges at give pengene her, men det vigtigste er, hvornår pengene er faldet, og om det har været med til at påvirke hans skifte i holdning, siger Roger Buch til TV Syd.

Han pĂĄpeger, at man som politiker skal holde sin sti ren.

- Der, hvor problemet opstĂĄr, er, hvis en politiker fĂĄr nogle penge og skifter mening, fordi man fĂĄr pengene. SĂĄ kan det jo ende i bestikkelsesanklager, slutter Roger Buch.

Herunder kan du høre Karsten Hønge forklare, hvorfor han ikke mener, at valgstøtten er problematisk: