Hønge revser Holst og Løkke: Mesteren lærer svenden at rage til sig

Mesteren sætter standarden for svendene og i tilfældet med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og Venstres nye forsvarsminister Carl Holst er det en trist en af slagsen. Det mener SFs Karsten Hønge, der langer ud efter Carl Holsts eftervederlag fra stillingen som formand for Region Syddanmark.

- Det er jo mesteren, der sætter standarden. Så hvis han siger, "det her er godt nok", så stopper svendene jo dér, hvor mester sætter standarden. Og Carl ved godt, at han kan slippe af sted med hvad som helst, for Løkke er sgu da en, der har sat en standard, der er lidt trist i forhold til, hvor meget man skal rage til sig, siger Karsten Hønge.

Men de følger jo reglerne? - Ja, det er der man rigtig skal være skarp. Når politikere siger "jamen jeg har fulgt reglerne til punkt og prikke", så skal man spidse ører. Hver gang jeg hører det, så tænker jeg, at nu skal der dækkes over en dårlig sag. Det kan godt være, at du holder dig til reglerne, men det er alligevel noget lort, det du har lavet.

Og når mester lægger en linje som den Løkke gør, og Carl Holst følger efter, så er det et trist signal til hele samfundet, mener Hønge.

- De er jo liberalister, de to hoveder der. De er jo sådan nogen, der siger, at man skal tage vare på sit eget liv og ikke bare altid stille op og ville have af det offentlige. Men de anlægger jo en helt anden stil selv. Det signal Carl Holst sender nu er "plyndr de offentlige kasser, hvis du kan komme til det". Rag til dig, rag til dig, men reglerne er fulgt til punkt og prikke, lyder det fra SFeren.

Carl Holst har fået et eftervederlag på mere end 800.000 kroner med sig fra jobbet som regionsformand. Tidligere onsdag kritiserede også Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl eftervederlaget og efterlyser, at reglerne laves om.