Carl Holst om vederlag: Jeg følger reglerne

Forsvarsminister og tidligere regionsrĂĄdsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V), fĂĄr kritik fra flere sider for at modtage cirka 800.000 kroner i eftervederlag fra Region Syddanmark.

Pengene fra regionen fĂĄr han samtidig med, at han nu modtager en millionhyre som landets nye forsvarsminister. Men det ser han ingen problemer i, lyder det fra ministeren til TV 2.

- Jeg synes, det er rimeligt at følge de regler, der er. Jeg vil ikke gøre mig til dommer over, om reglerne er rigtige eller forkerte, siger Carl Holst.

Meldingen kommer, efter at Enhedslisten har sat sagen på dagsordenen til næste regionsrådsmøde. Konkret vil partiet rette henvendelse til Carl Holst med en opfordring til, at han skal sige nej til vederlaget fra Region Syddanmark.

Men det møder ingen forståelse hos ministeren.

- Jeg har valgt at tage den løn, som reglerne siger, jeg er berettiget til, lyder det videre fra forsvarsministeren til TV 2.

Samtidig forklarer han, at man må afvente den såkaldte Vederlagskommissions vurdering af, om de gældende regler er optimale.

Vibeke Syppli Enrum (EL), der sidder i Regionsrådet i Region Syddanmark, mener ikke, at reglerne i sig selv retfærdiggør den ekstra løn til forsvarsministeren.

- Hvorfor skulle lige præcis den kombination give ret til eftervederlag? Der er en række andre konstellationer, for eksempel hvis du skal være borgmester, hvor man ikke har ret til eftervederlag, siger hun og fortsætter:

- Han har en juridisk ret til at modtage pengene, men han har ikke pligt til det.

Regionsrådet skal stemme om forslaget 25. august. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og SF har sagt, at de vil støtte det. Det giver kun opbakning fra ni af regionsrådets 41 medlemmer indtil videre.

Vederlagskommissionen har til opgave at foretage en analyse af den samlede vederlæggelse af borgmestre, regionsrådsformænd, folketingsmedlemmer og ministre.

Den skal færdiggøre sit arbejde inden udgangen af 2015.