DF om besparelser: Pris på medicin må aldrig blive afgørende

Det er skræmmende, at regionerne nok engang må ud i milliardbesparelser for at få budgetterne til at hænge sammen.

Det mener Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt. Tidligere torsdag kunne TV 2 fortælle, at Danmarks fem regioner til næste år regner med at skulle spare over to milliarder kroner.

Ifølge Dansk Folkeparti er der kun én løsning.

– Jeg mener det samme, som jeg hele tiden har ment, nemlig at der er brug for flere penge til sundhedsvæsenet, siger hun til TV 2.

I valgkampen foreslog Dansk Folkeparti at bruge 25 milliarder kroner på ældre og sundhed frem mod 2020, og partiet er også historisk mødt op til finanslovsforhandlinger med et ønske om flere midler. Og det er også her, partiet vil tage kampen med V-regeringen, siger sundhedsordføreren.

Patienterne skal væk fra gangene

– Det er ved finanslovsforhandlingerne, vi kan komme på banen. Det vigtige for os er, at vi kommer problemet med patienter på gangene til livs. Derudover vil vi prioritere en bedre udredning og behandling. Regeringen må levere, siger Liselott Blixt uden dog at sætte kroner og ører på partiets ønsker.

Det ligger dog fast, at partiet er modstander af at prioritere medicin. De stigende udgifter her ellers er en af de helt tungtvejende grunde til, at regionernes budgetter skrider gang på gang.

– Vi skal selvfølgelig have effektiv medicin, men vi vil ikke være med til at gøre som i Norge, hvor man sætter en maxgrænse. Det vigtige er hvilken effekt medicinen har – ikke hvad den koster. Vi kommer ikke til at nægte patienter at få en given medicin fordi den er dyr, fastslår Liselott Blixt.

Hun er åben over for samarbejder om indkøb af medicin enten med de nordiske lande eller på EU-niveau. Men selv ganske dyr medicin kan være godt givet ud, mener DF-ordføreren.

– Man skal bare huske, at dyr medicin både kan holde folk i arbejde og væk fra sygehusene. Det gælder eksempelvis gigtmedicin, siger Liselott Blixt. 

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter