#dkpol: Hvordan skal V og S nogensinde blive gode venner igen?

Mens de to statsministerkandidater, Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V), søndag aften tørnede sammen i en duel på DR, udspillede der sig en regulær krig mellem Venstrefolk og Socialdemokrater på de sociale medier.

- Når man kigger på debatten i går, så tror man aldrig nogensinde, vi bliver venner i Danmark igen efter den her valgkamp – især, hvis man ser Venstre og Socialdemokraternes tweets og facebook-beskeder til hinanden, siger Benjamin Rud, der er digital chef hos PR-bureauet  Geelmuyden Kiese.

- Det er en krig mellem især de to store partier, og det er voldsomt.

S var lynhurtige til at fange Løkkes kommentar

Der var især to episoder, hvor de sociale medier begyndte at gløde: Da Venstres Thomas Danielsen på Twitter skrev, at Helle Thorning-Schmidt ikke kan fjerne danskernes panderynker med Botox, og da Lars Løkke Rasmussen i aftenens duel sagde, at der er mange ting, som Helle Thorning-Schmidt ikke forstår.

- Socialdemokraterne var lynhurtige til at fange den her lille sætning fra Lars Løkke Rasmussen og italesætte den som ’der er så meget kvinder ikke forstår,’ siger Benjamin Rud.

Især Socialdemokraternes Astrid Krag var hurtig til at kæde Lars Løkke Rasmussens kommentar sammen med 100-året for kvindernes valgret, ligesom Morten Bødskov var hurtig på tasterne:

- Jeg tror ikke deres angreb var koordinerede, for den kunne de ikke have set komme, men de sidder i beredskabet, og de er så hurtige, at når de ser, der er mulighed for at lave et tryk, så laver de et tryk, siger Benjamin Rud.

De Konservative udnyttede krig dygtigt

Han vurderer, at de to sager kan få konsekvenser for Lars Løkke Rasmussen mandag:

- Lars Løkke Rasmussen kan risikere at blive spurgt om i dag, om han har et problem med kvinder, og hvad han mener om Thomas Danielsens botox-tweet, så det kan sagtens forplante sig til noget større.

Mens de to store politiske partier bekrigede hinanden, udnyttede De Konservative det politiske vakuum til at diskutere politik, herunder et loft for kontanthjælpen:

- De Konservative fremlagde politik, mens de to statsministerkandidater var i debat – det er dygtigt, og det er flot, lyder det fra Benjamin Rud, der fremhæver, at debatten på de sociale medier mandag derfor også handler om et moderne kontanthjælpsloft. 

#DKPOL

Se med på TV 2 NEWS hver mandag kl. 18.10, når Benjamin Rud Elberth og Astrid Haug analyserer det politiske spin på de digitale og sociale medier.

De vil fremhæve de mennesker fra maskinrummene i partierne, der gør det virkelig godt, og belyse, hvordan de laver kampagner, digitale tryk og af og til snyder medierne.

Troels Strægaard Runge knuser tallene og udpeger vindere og tabere på de digitale slagmarker.

De læser alt, hvad der bliver skrevet på #dkpol, hvor du også kan blande dig under udsendelsen.

Se eller gense udsendelserne på TV 2 PLAY.

Benjamin Rud Elberth

  • Benjamin Rud Elberth er digital chef hos PR-bureauet Geelmuyden Kiese.
  • Tidligere digital kampagneleder hos Socialdemokraterne.
  • Cand.mag. i dansk og Master i Cross-Media Communication.
  • Han rÃ¥dgiver om digital strategi, taktik og kommunikation samt, hvordan man flytter magt og holdninger med nettet, bedriver public affairs og digital lobbyisme.
  • Du kan se ham i magasinet #dkpol pÃ¥ TV 2 NEWS sammen med Astrid Haug.