V trods kritik: Boligjobordning er stadig en god idé

Boligjobordningen har skabt større beskæftigelse og understøttet økonomien i en periode med svag efterspørgsel. Men bortset fra det har den ikke haft den store effekt. Det konkluderer Skatteministeriet i en ny evaluering af ordningen, der udløb i 2014.

Skatteminister Benny Engelbrecht (S) håber at analysen nu kan kvalificere debatten om boligjobordningen, der blev afskaffet med udgangen af 2014.

- Analysen bekræfter mig i, at regeringen så rigtigt, da vi ikke forlængede ordningen. Den styrker tilsyneladende ikke arbejdsudbuddet og har kun begrænset effekt på sort arbejde. Og der er ingen konjunkturpolitiske begrundelser for at genindføre ordningen, siger ministeren. 

Gem kvitteringerne

Det får dog ikke Venstre til at ryste på hånden. Hvis partiet genvinder regeringsmagten, bliver ordningen genindført.

- Det er ikke så ringe endda, at ordningen øgede beskæftigelsen. Det tror jeg dem, der ikke havde et arbejde, var glade for. Vi har et politisk ønske at om hjælpe folk med at passe deres hus og hjem og samtidig skabe beskæftigelse, siger erhvervsordfører Kim Andersen (V).

Venstres opfattelse er stadig, at ordningen er med til at minimere brugen af sort arbejde. Også selv om evalueringen viser noget andet.

- Vi har en bredere tilgang til det. Vi vil ikke genindføre ordningen alene for at hindre sort arbejde, siger Kim Andersen, der opfordringer boligejerne til at gemme kvitteringerne for arbejde, der er omfattet af ordningen.

Partiet vil nemlig genindføre den med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter