Her overfuser minister journalist: Nu beklager han dybt

Transportminister Magnus Heunicke (S) er kommet med i klubben af politikere, som blandt andet tæller Naser Khader, Mogens Lykketoft og Bertel Haarder, der for rullende kamera viser en mindre poleret side af sig selv, og det har fået ministeren til at lægge sig fuldstændig fladt ned og beklage sin opførsel.

TV 2 Fyn offentliggjorde mandag et klip, hvor tv-stationens fotograf med skjulte optagelser dokumenterede, hvordan ministeren og hans særlige rådgiver Rasmus Jønsson meget højrystet skældte journalisten ud efter et interview.

Magnus Heunicke var søndag på Fyn for at deltage i et bridgewalking-arrangement på den gamle Lillebæltsbro sammen med Kronprinsesse Mary, og efterfølgende blev han interviewet af TV 2 Fyns journalist.

Efter interviewet om arrangementet, spurgte journalisten, om hun måtte stille et par spørgsmål om en sag, der for øjeblikket fylder meget for mange fynboer: Sagen om hvorvidt Langeskov Station skal benyttes som et stop for IC3-togene.

Journalisten spurgte ministeren imens kameraet var tændt, og samtidig talte hun om løftebrud med henvisning til, at tidligere transportministre har lovet, at Langeskov skal være en IC3-station. Begge dele fik Heunicke og Jønsson helt op i det røde felt, der anklagede hende for at være en dårlig journalist.

- Jeg lægger mig fladt ned

Efterfølgende offentliggjorde TV 2 Fyn altså de skjulte optagelser af den efterfølgende overfusning med begrundelsen, at Heunickes metoder ikke er hensigtsmæssige for demokratiet, hvor ministrene skal være tilgængelige for pressens spørgsmål. TV 2 Fyn har siden 21. april forgæves forsøgt at få ministeren i tale om problemstillingen.

På TV 2 Fyns hjemmeside skriver Esben Seerup, direktør i TV 2 Fyn:

- Med en tæt folketingsvalgkamp forude kan TV 2/FYN-klippet fra Middelfart være en fin anledning til at tage den nødvendige diskussion om, hvem vi egentlig vil have skal styre og sætte dagsordenen i mediebilledet i Danmark.

- Derfor bryder TV 2/FYN vores normale princip om hverken at bringe råbåndsklip eller regi-optagelser før eller efter et interview. Og derfor bringer vi her Heunickes og Jønssons raseri-udbrud.

Senere mandag aften havde TV 2 Fyn ministeren igennem live, hvor han undskyldte sin og Jønssons opførsel:

- Vi bliver uenige i interviewet undervejs, og det har jeg prøvet før. Men jeg må bare sige, at jeg lægger mig fladt ned her og jeg synes, at de pointer, der bliver rejst af jeres redaktør, jeg synes han har gode pointer. Det er ikke den vej, vi skal gå, og det beklager jeg dybt, sagde han til TV 2 Fyn.

På Facebook blev klippet med ministeren delt flittigt, og mange danskere ytrede utilfredshed med ministeren. På Heunickes egen Facebook-side er der ligeledes mange vrede kommentarer.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter