Thulesen Dahl: Splittelse i blå blok er ikke noget nyt

Den konservative formand Søren Pape Poulsen har lagt tre ufravigelige krav på bordet, hvis partiet skal være med i en kommende regering.

Et af de krav er, at der skal være nulvækst i den offentlige sektor, og det betyder ifølge TV 2's politiske redaktør Anders Langballe, at de konservative og Dansk Folkeparti umuligt kan være i regering sammen. Og DF-formand Kristian Thulesen Dahl lægger heller ikke skjul på, at det er et vigtigt stridspunkt mellem partierne.

- I 2011 blev vi enige med Venstre og Konservative om en beskeden realvækst i den offentlige sektor i takt med, at der kommer flere ældre danskere. Det står vi fast på, men det har K forladt, siger han.

En velkendt splittelse

Det er imidlertid ikke en udmelding, der kommer bag på ham.

- I den udstrækning, at det her betyder en splittelse i blå blok, er det i hvert fald en velkendt splittelse. Vi har haft den her situation i et par år. Nu vælger K så at køre kampagne på det.

Selvom det altså ikke er klart, hvilke partier der vil indgå i en eventuel blå regering, og selvom der er stor uenighed på centrale punkter, ønsker Dansk Folkeparti et regeringsskifte af egne årsager.

- Når vi i DF ønsker et regeringsskifte, er det jo ikke af hensyn til de andre partier, men for at gøre vores egen indflydelse større. Vi støtter et skifte, men det gør vi kun for at få mere indflydelse, understreger Kristian Thulesen Dahl.