Efter Hafida-sagen: Manu Sareen vil drøfte lov med kritikere

Skal drabsmænd kunne få forældremyndighed over sine børn? Det spørgsmål skal Folketingets socialordfører diskutere med socialminister Manu Sareen efter påsken.

Det sker efter, at TV 2 har kunnet fortælle, at Anders Larsen har fået forældremyndigheden over sine to børn, selvom han har indrømmet, at han slog deres mor, Hafida Bourouih, ihjel i juli sidste år.

Mandag aften sagde socialministeren ellers, at der ikke var grund til at se nærmere på forældreansvarslovens paragraf 15, der handler om forældredrab

- Man får altså ikke forældremyndigheden per automatik. Sådan spiller klaveret ikke. Når det er sager som drab, bliver det altid vurderet meget grundigt ud fra dødsfaldsparagraffen (et tilnavn, red.). Der bliver altid truffet grundige socialfaglige afgørelser ud fra barnets bedste, sagde Manu Sareen mandag aften.

Men tirsdag har alle partiers socialordfører, bortset fra Radikale Venstres Lotte Rod, bedt om et møde med ministeren, og det har han indvilliget i, bekræfter både Enhedslistens Pernille Skipper og Dansk Folkepartis Karin Nødgaard til TV 2.

- Det er rigtig fint, Jeg håber, at det betyder, at vi kan få en ordentlig gennemgang af de konkrete sager og en drøftelse af, om lovgivningen er, som den skal være, siger Pernille Skipper.

Hun påpeger, at man skal passe på, at debatten ikke kører op i en spids, da det er børns trivsel, det drejer sig om.

- Jeg håber, at mødet betyder, at vi kan tage snakken på et kvalificeret grundlag i stedet for at diskutere det gennem medierne, siger Pernille Skipper.

Der er endnu ikke fastsat en dag til mødet.

Hafida Bourouihs to børn har boet hos deres morbror og tante efter drabet. Nu bor de hos deres farmor og farfar, mens deres far sidder varetægtsfængslet og venter på sin retssag.

Tirsdag fortalte Pernille Nielsen historien om, hvordan hun skulle bo hos sin far, efter han havde slået hendes mor ihjel.

- Jeg tror ikke, det er sundt for nogen børn, at de skal leve sammen deres mors morder, siger hun.

Hafida-drabet

  • 29. juli sidste år blev liget af den 39-årige mor til to fra Glostrup, Hafida Bourouih, fundet på Sydsjælland efter, at hun havde været savnet siden 24. juli.
  • Da havde hendes tidligere samlever allerede været varetægtsfængslet i tre døgn, sigtet for drab.
  • Anders Larsen har erkendt at have kvalt Hafida Bourouih i familiens lejlighed i Glostrup og efterfølgende skilt sig af med liget.
  • Ifølge gerningsmandens forklaring til politiet var drabet resultatet af et skænderi, der røg ud af proportioner.