Folketinget: Rejsekortet får en frist indtil jul

- Nu har Rejsekortet fået en frist indtil jul til at fortælle os, hvordan de kan løse den række af problemer, som blev lagt på bordet i dag.

Det siger transportminister Magnus Heunicke efter dagens møde med Folketingets transportordførere og direktøren for Rejsekortet.

- Når vi har den plan for, hvordan problemerne kan løses, så kan vi lave en tidsplan for, hvornår problemerne kan løses, siger ministeren efter mødet.

Det betyder, at ministeren ikke i dag kan sige noget om, hvornår store problemer som optankningsvanskeligheder og bøder til rejsende, der ikke får stemplet ud, kan være løst.

- Men jeg er ikke i tvivl om, at de kan løses, siger Magnus Heunicke.

Også den konservative trafikordfører Mike Legarth er klar til at give rejsekortet en chance til:

- Jeg er ikke i tvivl om, at Rejsekortet kan komme til at fungere. Så det skal have en chance til, siger Mike Legarth.

Mike Legarth peger på, at Rejsekortet er blevet indført og fungerer tilfredsstillende i nogle dele af landet, blandt andet i Nordjylland og i Sydjylland.

- Så kan det også komme til at fungere i hovedstadsområdet. De ting der ikke virker skal rettes. Der skal luges ud i fejlene, som oplagt er utilfredsstillende. Men så skal Rejsekortet nok komme til at virke, siger Mike Legarth.

På mødet hos transportministeren deltog partiernes transportordførere og direktøren for Rejsekortet. Ministeren og transportudvalget skulle tage stilling til, hvordan man får luget ud i de mange problemer, der har været med Rejsekortet.

Rejsekortet blev indført i 2011 som afløser for klippekortet, men problemer med ture der ikke bliver registreret, besværlige optankningsmuligheder og et stort antal klager har fyldt meget siden blev indført. To gange har det været meningen at Rejsekortet skulle afskaffe klippekortet i Hovedstadsområdet, men begge gange har man forlænget brugen af klippekortet, da der var for mange tekniske problemer med Rejsekortet.