Måling: Her er Danmarks mest troværdige partileder

Man skal ud på fløjene for at finde de mest troværdige frontfigurer i dansk politik, viser en ny måling foretaget af Megafon.

Den mest troværdige partileder er nemlig Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, viser den spritnye måling, der dermed cementerer sin plads fra en lignende undersøgelse fra for tre måneder siden.

Der er et nyt ansigt på undersøgelsens andenplads, som for tre måneder siden gik til den daværende radikale leder Margrethe Vestager.

Hendes afløser, Morten Østergaard, har ikke kunnet forsvare positionen, der i stedet går til Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Østergaard må helt ned på sjettepladsen for at finde sig selv.

Helt i bund i undersøgelsen findes en anden nybagt partiformand. De Konservatives Søren Pape Poulsen har endnu ikke formået at skabe et billede for danskerne af sig selv som en troværdig partileder. Den sidsteplads deler han sammen med Anders Samuelsen.

For tre måneder siden var det i øvrigt De Konservatives Lars Barfoed, der tog sidstepladsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt finder sig selv på listens tredjeplads, lige over oppositionsleder Lars Løkke Rasmussen.

På en lignende liste, hvor danskerne er blevet spurgt om, hvilken partileder, de finder mest kompetent, vinder Thulesen Dahl også. På denne liste bliver Johanne Schmidt-Nielsen overhalet af både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen.

Troværdige partiledere

Målingen er foretaget af Megafon 1. og 2. oktober 2014.

Spørgsmål: Hvilke af lederne for de politiske partier på Christiansborg opfatter du som de mest troværdige?

  1. Kristian Thulesen Dahl (1,08)
  2. Johanne Schmidt-Nielsen (0,92)
  3. Helle Thorning-Schmidt (0,81)
  4. Lars Løkke Rasmussen (0,54)
  5. Pia Olsen Dyhr (0,50)
  6. Morten Østergaard (0,42)
  7. Anders Samuelsen (0,33)
  8. Søren Pape Poulsen (0,33)

1026 har deltaget i undersøgelsen

Deltagerne blev bedt om at prioritere de tre, der fandt mest troværdige. Nr. et fik tre point, nr. to fik to point, nr. tre fik et point. Tallet i parentes er det gennemsnitlige antal point, partilederne modtog.

Kompetente partiledere

Undersøgelsen er foretaget 1. og 2. oktober. 1026 deltog i undersøgelsen.

Spørgsmål: Hvilke af lederne for de politiske partier på Christiansborg opfatter du som de mest kompetente?

  1. Kristian Thulesen Dahl (1,23)
  2. Helle Thorning-Schmidt (1,01)
  3. Lars Løkke Rasmussen (0,83)
  4. Johanne Schmidt-Nielsen (0,75)
  5. Morten Østergaard (0,41)
  6. Pia Olsen Dyhr (0,41)
  7. Anders Samuelsen (0,32)
  8. Søren Pape Poulsen (0,22)

Deltagerne blev bedt om at prioritere de tre, der fandt mest troværdige. Nr. et fik tre point, nr. to fik to point, nr. tre fik et point. Tallet i parentes er det gennemsnitlige antal point, partilederne modtog.