Flere danske jøder chikaneres: EL kræver handling

Hvert år er der i følge Det Jødiske Samfund i Danmark i gennemsnit ca. 40 tilfælde af de såkaldte antisemitiske handlinger mod jøder i Danmark.

I år har foreningen imidlertid allerede registreret 33 tilfælde, hvilket ikke mindst skyldes konflikten i Gaza.

Flere politiske partier fra begge fløje kræver derfor nu en national handlingsplan mod den stigende chikane af danske jøder. Regeringen er i gang med en større undersøgelse af problemet, men Enhedslisten kalder til handling lige nu.

For selvom politiets arbejde med at undgå hadforbrydelser allerede er godt i gang i mange politikredse, så er det ikke nok, siger Enhedslisten politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen:

- Nogen steder er man godt i gang, men der kan gøres mere, og det koster selvfølgelig nogle penge.

- Jeg synes, det er oplagt at se på, om vi kan styrke politiets indsats og viden om hate crimes (hadforbrydelser, red.), siger Johanne Schmidt-Nielsen til TV 2.

Sareen: Vil handle, når vi har kortlægning

Regeringen tager da også problemet yderst alvorligt, fortæller Manu Sareen, minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold for De Radikale.

- Derfor er vi allerede i gang med at få lavet en kortlægning af hadforbrydelser, fordi der er rigtig mange mørke tal omkring det her fænomen, siger Manu Sareen, der dog ikke vil komme med nye handlingsplaner, før regeringens undersøgelse er færdig:

- Når vi så har den her kortlægning på plads, så vil vi også komme med en handleplan.

Få de to politikeres kommentarer til problemet i videoen øverst i artiklen – og se mere i TV 2 Nyhederne klokken 19 på TV 2 eller TV 2 PLAY.