V-politiker: Fyr ledelsen af Wonderful Copenhagen

Hele ledelsen af Wonderful Copenhagen bør fyres for deres rolle i budgetskandalen i Eurovision, der ventes at komme til at koste skatteyderne op mod 100 mio. kroner. Det mener Venstres Jakob Engel-Schmidt, der ikke synes, det er tilstrækkeligt at Wonderful Copenhagen i dag fyrede den projektansvarlige, underdirektør Martin Bender.

- Køen ved håndvasken i Wonderful Copenhagen bliver længere og længere. Nu har man fyret den projekt-ansvarlige. Topledelsen mener man, kan fortsætte, siger Jakob Engel-Schmidt til TV2 News. Han opfordrer bestyrelsen til at fyre ledelsen.

- Det her har kostet skatteyderne i Region Hovedstaden rigtigt mange penge. Bestyrelsen bør overveje, om den har tillid til en ledelse, som har fremlagt det horrible resultat, siger Jakob Engel-Schmidt.

Det var fjernelsen af bærende søjler i den gamle B&W haller, der fik  udgifterne til at eksplodere og medførte massive budgetoverskridelser - de menes at være på cirka 70 mio. kroner, Wonderful Copenhagen har oplyst, at Projektselskabet bag har et underskud på 58 mio. kroner. Desuden risikerer Wonderful Copenhagen en millionbøde, man har erkendt at man ikke har overholdt udbudsreglerne i forbindelse med projektet. Jakob Engel-Schmidt mener ikke, Wonderful Copenhagen var gearet til at løfte projektet.

- Mit bedste bud er, at det var man ikke, siger Jakob Engel-Schmidt til TV2 News

Se hele interviewet med Jakob Engel-Schmidt i videoen ovenfor.