Hver fjerde ved ikke hvem der er formand for Konservative

Hvem er formand for De Konservative?

Det spørgsmål er en fjerdedel af vælgerne ikke i stand til at svare på.

En rundspørge, som MEGAFON har lavet for TV 2 og Politiken blandt et repræsentativt udsnit af de danske vælgere viser, at 26 procent af danskerne ikke kan sætte navn på formanden for Det Konservative Folkeparti.

73 procent svarer ganske korrekt, at formanden hedder Søren Pape Poulsen, mens en procent nævner andre, forkerte navne.

K-vælgerne kender formanden

Bedst står det til blandt de vælgere, der ved folketingsvalget sidste år stemte konservativt. Her er det blot 14 procent, der ikke kender partiformandens navn, mens 86 procent har helt styr på det.

Når man ser på respondenternes alder er det særligt de 18-29-årige, der ikke kan svare på spørgsmålet. Her er 32 procent ikke klar over hvad formanden for partiet hedder, mens 67 procent godt ved det.

Målingen er foretaget i forbindelse med det forrige politiske indeks fra MEGAFON, der blev afsluttet 28. januar. Her svarede 5,3 procent af vælgerne, at de ville stemme konservativt, hvis der var folketingsvalg nu, men i den seneste måling, som er fra 11. februar er opbakningen svundet yderligere ind til 3,6 procent.

Søren Pape Poulsen tiltrÃ¥dte som formand for Det Konservative Folkeparti i august 2014, hvor han overtog posten efter Lars Barfoed.Â