Venstre-unge har selv gjort det: Her slog de Sohn af tønden

Det skortede ikke på de kritiske kommentarer på de sociale medier, da det i weekenden kom frem, at elever på Ørestads Friskole i København havde sat et billede af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på tønden, da de forleden holdt fastelavnsfest.

Nu kan TV 2 fortælle, at det slet ikke er første gang, den slags sker. Tilbage i 2011 var det såmænd Støjbergs egne liberale venner i Randers, der bogstaveligt talt tæskede løs på en af deres politiske modstandere.

Under overskriften´”Festlig fastelavn i VU Randers” inviterede Venstres Ungdom i Randers 29. april 2011 til fastelavn, hvor der var ”mulighed for at få ordentlig ram på Ole Sohn”, som de unge venstreløver formulerede det.

Et billede af den daværende SF-politiker, erhvervs- og vækstminister og senere socialdemokrat var klistret på tønden, og på en YouTube-video kan man ved selvsyn se, hvordan tønden led en krank skæbne.

VU-formand: Det var ikke kønt

Byrådsmedlem for Venstre i Randers, Christian Brøns, var dengang formand for Venstres Ungdom, og erkender i dag, at det ikke var specielt velovervejet at slå Ole Sohn af tønden.

- Det er ikke kønt overhovedet. Men jeg synes, der er en forskel på om man har en opdragende effekt som skole, hvor børnene lærer noget helt forkert – eller om man er en politisk ungdomsorganisation, siger han til TV 2.

Efter at det kom frem, at eleverne på friskolen i København havde haft Inger Støjberg på fastelavnstønden, kom hun selv med en opfordring på Facebook. 

- Jeg håber (…), at vi kan være enige om at debattere tingene sagligt og ordentligt med hinanden, og at vores børn ikke skal vokse op i den tro, at det er i orden at sætte et billede af en anden på en fastelavnstønde og tæske løs på den, skrev ministeren.

Opbakningen til Inger Støjberg var stor – ikke mindst blandt andre Venstre-politikere. Blandt andet undervisningsminister Ellen Trane Nørby, der kaldte det ”langt ude”.

- Hvad sender det ikke af signaler, når man lader eleverne slå med køller på et portræt af en folkevalgt politiker, skrev hun på Facebook.

Også DSU Sydjylland har holdt en fastelavnsfest, hvor man slog en politiker af tønden. Tilbage i 2010 var det Dansk Folkepartis tidligere formand, den nuværende formand for Folketinget Pia Kjærsgaard, der var klistret på tønden.

TV 2 følger op på sagen med en kommentar fra Inger Støjberg.