Uffe Ellemann: Russerne er brutale, hensynsløse og løgnagtige

Du kan se Ellemann|Lykketoft på TV 2 PLAY her

- Russerne er brutale, hensynsløse og løgnagtige, og der er ikke meget, Vesten kan gøre for at hamle op med Vladimir Putins styre mod øst.

Sådan lød budskabet fra tidligere udenrigsminister for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen, i denne uges udgave af udenrigsmagasinet Ellemann|Lykketoft, hvor Ruslands intensive bombekampagne i Syrien blev diskuteret.

- Det er begrænset, hvad vi kan gøre, når vi er stillet over for den måde, de har valgt at føre krig på, uddybede han.

I september sidste år besluttede Ruslands præsident Vladimir Putin at bakke militært op om det syriske regime, og i den sidste uge har russiske bombardementer over den syriske millionby Aleppo kostet mere end 500 mennesker livet.

Og selv om både FN og vesten har udtrykt hård kritik, så er der ikke meget, der tyder på, at man vil gøre handling til ord.

Det vurderer tidligere udenrigsminister for Socialdemokraterne og nuværende formand for FN’s generalforsamling i New York, Mogens Lykketoft:

- Man kan undres, hvad der egentlig er af muligheder for at standse russerne i den nuværende situation, sagde han og fortsatte:

- Så hvad kan man gøre, andet end det, som den amerikanske udenrigsminister John Kerry utrætteligt gør, nemlig at appellere til, at Rusland en fælles interesse med os andre i at få koncentreret kampagnen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat, terroristerne, siger Mogens Lykketoft.

Ellemann|Lykketoft

Der findes ikke ret mange statsmænd, der ved mere om det internationale samfund end Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft. Efter flere år i diplomatiets tjeneste låner de nu deres ekspertise til NEWS, hvor de diskuterer aktuelle problemstillinger i verden. Ellemann og Lykketofts magasin hjælper blandt andet seerne til at forstå det internationale skakspil og knække diplomatkoden.

Ellemann|Lykketoft sendes hver fredag klokken 15.00 på TV 2 NEWS.