Carl Holst vil tilbage i Folketinget: Kredsbestyrelse udsætter genvalg

Bestyrelsen for Venstre i Esbjerg Omegnskredsen vil afvente politiets efterforskning i Carl Holst-sagen før den afgør, om den tidligere forsvarsminister og nuværende kirkeordfører for Venstre skal genopstilles.

Det skriver TV Syd. 

Dermed er det altså ikke givet, at Carl Holst bliver genvalgt. Ifølge Venstres vedtægter skal folketingskandidaterne vælges senest et år efter folketingsvalget. Men nu får Venstres landsorganisation altså en anmodning om dispensation fra de regler.

 - Vi vil gerne afvente politiets efterforskning, før vi tager stilling til, hvem der skal være vores folketingskandidat, og dermed om Carl Holst skal genvælges, siger formand for Venstre i Esbjerg Kommune Ketty Christoffersen til TV Syd.

Normalt med dispensation

Meldingen kommer efter, at det tidligere torsdag kom frem, at kredsformand Thomas Rosenstand i sidste uge trak sig fra sin post i protest mod, at der er opbakning i kredsbestyrelsen til at genvælge Carl Holst. 

Venstres landsorganisation vil ikke kommentere den aktuelle sag over for TV Syd, men bekræfter dog, at det ikke er unormalt, at der dispenseres fra partiets vedtægter på dette punkt.

- Vi ser på ansøgningen, når den kommer, men det vil ikke være en unik situation, at der går længere tid end et år ved valget af folketingskandidaten. Det sker flere gange ved hvert valg, siger Claus Horsted, der er kampagnechef hos Venstre.

Efter vedtægterne skal Venstres kandidater vælges senest den 18. juni.