V og DF afviser anklager om løftebrud: - Politik er det muliges kunst

Regeringen og de øvrige partier i blå blok havde ikke engang officielt præsenteret deres aftale om nye vækstinitiativer, før anklager om løftebrud føg gennem luften.

Venstres borgmester på Fanø, Erik Nørreby, er nemlig langt fra tilfreds med, at der nu blot afsættes 95 millioner kroner om året til at sikre lavere færgetakster til en række danske øer. Markant færre end de omkring 280 millioner kroner, han mener at være blevet stillet i udsigt.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) afviser kritikken:

- Vi havde et løfte, som gik på at vi ville give et tilskud til at færgetaksterne skulle blive billigere. Og det har vi leveret på i dag, siger ministeren og påpeger, at ”der er altid nogle, der ønsker sig mere".

- Men 95 millioner er et rigtig godt beløb. Og det er ikke mindst et beløb, der kommer til at gøre en forskel. Vores øer vil få en langt bedre betjening.

Også Dansk Folkeparti havde under valgkampen argumenteret for, at der skulle bruges flere penge på at sænke færgetaksterne, end det, der nu bliver tilfældet. Men partiets ordfører, Hans Kristian Skibby, afviser, at der dermed er tale om løftebrud.

- Politik er nu engang det muliges kunst, siger han og fortsætter:

- Der har ikke været 280 millioner til at løse den her opgave. Jeg synes, det er en rigtig god begyndelse at få de her 95 millioner. Det synes jeg faktisk er pænt og fornuftigt.

Analytiker: Druknede i kritiske spørgsmål

Marchen Neel Gjertsen, politisk analytiker på Jyllands-Posten, bemærker, at fremlæggelsen af vækstinitiativerne – der foruden billigere færgepriser også omhandler penge til bedre bredbånd – blev overskygget af de mange kritiske spørgsmål.  

- Det er påfaldende at se, at de her fire politikere drukner i kritiske spørgsmål om hvorfor det ikke står mål med hvad de tidligere har sagt, siger hun.

- Om vælgerne vil fælde en lige sĂĄ hĂĄrd dom, som journalisterne lægger op til, er ikke sikkert. Det kan ogsĂĄ være, at der er nogle, der vil sige; jamen det er da et skridt i den rigtige retning.Â