Kristiansen: Lækager er blevet et stort problem for Venstre

Du kan se Tirsdagsanalysen på TV 2 PLAY her

Regeringspartiet Venstre er så plaget af lækager fra interne møder til pressen – at det er blevet et stort problem for partiet. Det vurderer politisk kommentator Michael Kristiansen:

- Det martrer dem. Når man taler med Venstre-folk – så er de rystede.

- Det er på kryds og tværs – og det er i mod hinanden. Og alle kan jo se, hvad det er, der foregår: Det er en magtkamp mellem forskellige grupperinger, siger Michael Kristiansen i NEWS-magasinet Tirsdagsanalysen.

I weekenden skrev Jyllands-Posten, at der i de seneste måneder har været seks opsigtsvækkende lækager fra interne Venstre- eller regeringsmøder til pressen – herunder to fra Regeringens koordinationsudvalg.

Og i går så Venstres gruppeformand Søren Gade sig nødsaget til at gå i pressen med opfodring til sine partifæller om at stoppe lækagerne til medierne:

- Det her er ”big news” på indersiden af sådan et apparat her. Det plager dem, de vrider sig rundt, og de hader hinanden og de taler dårligt om hinanden. Og det eneste, der kan lukke det er, at Løkke går frem i meningsmålingerne og troen på, at han kan være der efter næste valg, siger politisk kommentator Peter Mogensen.

- Udgangspunktet er jo, at man ikke tror på, at Lars Løkke er stærk nok, siger Michael Kristiansen.

Tirsdagsanalysen

Hver tirsdag bliver der i Tirsdagsanalysen med skarpe analyser sat fokus på uges vigtigste politiske begivenheder.  De to tidligere spindoktorer, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, er faste gæster i programmet, hvor TV 2 NEWS' Anne Vig er vært.

Tirsdagsanalysen sendes hver tirsdag klokken 18.10.