Pinligt borgerligt selvmål om topskat

Det ville klæde de Konservative og Liberal Alliance at droppe udenomssnakken og erkende åbent og ærligt, at man gerne vil sænke topskatten for at gavne de rigeste danskere. Så kunne jo passende droppe røgsløret om, at det i virkeligheden vil komme hele Danmark til gavn at bruge milliarder på at give skattelettelser til dem, der allerede har mest.

Men solide argumenter er åbenbart ikke noget, man har brug for. For når en ny rapport tilbageviser et af ens vigtigste argumenter, så opfinder man da bare en ny forklaring til lejligheden.

De blå partiers vigtigste argument for at sænke skatten for de rigeste er normalt, at det vil få flere danskere til arbejde mere. Nu viser en ny rapport fra Rockwool-fonden, at det i det store hele ikke vil få flere familier til at arbejde mere. Når man spørger kvinderne, så siger de faktisk ligefrem, at de ville arbejde mindre, hvis topskatten blev sænket.

Skattepolitik er værdipolitik

- Det er godt, siger Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen. For Konservative er skattepolitik nemlig værdipolitik – og derfor er det godt, at flere kvinder får mulighed for at arbejde mindre. Nu gik man ellers lige og troede, at det handlede om, at alle skulle arbejde mere.

Nu mener jeg, at Konservative – og resten af blå blok - må beslutte sig! Skal vi sænke topskatten for at få danskerne til at arbejde mere eller mindre? Jeg mangler et klart svar.

Men jeg er da glad for, at Konservative i hvert fald nu erkender, at skattepolitik også er værdipolitik. Det er det også for SF. Vi har blot nogle helt andre værdier. For os handler det netop om at sikre en meget mere  lige fordeling af samfundets gode og sikre alle reelt lige muligheder for at få det liv, de drømmer om. Hvis Konservative virkelig mener, at flere skal have mulighed for at gå ned i tid for at være mere sammen med familien, så skal det da gælde for alle – og ikke blot for de mest velhavende.

Lad os da investere noget mere i velfærdssamfundet! Det vil komme hele Danmark til gavn – og ikke kun dem, der betaler topskat.