Højlydt diskussion om Pia Kjærsgaard

Du kan se Besserwisserne på TV 2 PLAY her

Hvad kan Pia Kjærsgaard tillade sig som Folketingets formand?

Den diskussion rungede højlydt blandt de politiske kommentatorer i denne uges udgave af NEWS-magasinet Besserwisserne, hvor nogle kommentatorer kritiserede Kjærsgaards ageren som Folketingets formand:

- Hun er på mange måder en spreder mere end en samler, og hun gør klogt i snart at få samling på indtrykket, havde politisk kommentator Søs Marie Serup sagt til BT.

Men den udlægning er TV2’s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen uenig i:

- At man som formand for Folketinget ikke må sige, at der må være grænser for, hvordan man kan behandle politikere og afbillede en statsminister. Det har man jo lov til, siger Peter Lautrup-Larsen.

Anledningen til diskussionen var, at Pia Kjærsgaard i sidste uge havde udtrykt forargelse over en karikaturtegning af statsminister Lars Løkke, hvor han var iført nazi-uniform. En tegning – som Pia Kjærsgaard sagde, at det britiske medie ”The Guardian” burde trække tilbage.

Tidligere på måneden vakte det opsigt, da Folketingets formand – i nogles øjne – ikke kunne sige ordentligt tillykke til Helle Thorning-Schmidt (S) med jobbet i Red Barnet i London.

Du kan se Besserwisserne på TV 2 PLAY her

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.