Det skal være slut med boligskatter

I dag har jeg præsenteret et helt nyt forslag til, hvordan vi afskaffer de høje boligskatter. Baggrunden er den enkle, at jeg mener, at danskerne betaler alt for meget i skatter bare for at blive boende i deres egne huse og lejligheder. Vi betaler både grundskyld og ejendomsværdiskat. Men det skal være slut, hvis det står til mig.

Det er forhåbentligt ikke gået nogens næse forbi, at vi i Det Konservative Folkeparti ikke er store tilhængere af boligskatter. Vi mener ganske enkelt ikke, at det er retfærdigt, at man løbende skal betale skat bare for at få lov til at blive boende i et hus eller en lejlighed, man har købt og betalt.

Vi fik derfor kæmpet os til en fastfrysning af den stigende grundskyld med årets finanslov, men det er kun første skridt på vejen mod et mere retfærdigt system.

Kun fortjeneste skal beskattes

Der skal jo nogle penge i kassen, og derfor foreslår jeg, at man i stedet skal betale skat af den eventuelle gevinst, man får, når man forlader boligmarkedet. På den måde beskatter vi ikke fast ejendom – men kun fortjeneste.

Du vil altså ikke skulle betale skat hver måned af din bolig, som du gør i dag – men du skal kun betale, hvis du forlader boligmarkedet med en fortjeneste. Det gør man i mange andre lande omkring os, og derfor kan det selvfølgelig også sagtens lade sig gøre i Danmark, hvis viljen er der fra de andre partiers side.

Det er et stort og omfattende forslag, jeg kommer med. Det ved jeg godt. Men sommetider skal man turde sætte nogle retninger og være ambitiøse på samfundets vegne.

Venstre bør støtte op om forslaget

De seneste år har jeg besøgt mange danskere – blandt andet pensionister og enlige – der nærmest har kunnet tælle ned og præcist sige, hvornår de var tvunget til at flytte ud af deres huse, fordi deres boligskatter stiger og stiger.

Det kan vi ikke være bekendt, og derfor skylder vi dem, der er med til at bygge samfundet op, at vi også tager deres problemer alvorligt og ikke bare lader stå til.

Forslaget er indtil videre blevet modtaget nogenlunde positivt. Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er positive, og derfor bliver det selvfølgelig afgørende, om vi kan få rykket Venstre-regeringen med i samme retning. Men hvis ikke en borgelig-liberal regering skulle have mandsmod til et opgør med de høje boligskatter, hvem skulle så?