Gade: Lykketoft bør sige undskyld til både Løkke og Thorning

Mogens Lykketoft bør komme med en uforbeholden undskyldning til både Danmarks nuværende og tidligere statsminister, efter at det er kommet frem, at han i en tale har kaldt Lars Løkke Rasmussen for en "lille svindler" og Thorning-regeringen for talentløs.

Det mener Venstres gruppeformand Søren Gade.

- Helle Thorning havde formatet til at pege på Mogens Lykketoft som kandidat til formand for FN's generalforsamling, og Lars Løkke ligeså. Nu håber jeg, at Mogens Lykketoft har formatet til at sende en undskyldning til både Thorning og Løkke, for jeg synes faktisk ikke, at det er passende. 

Thornings regering var talentløs

Det var ved sin egen 70-års fødselsdagsreception tidligere på måneden, at den nuværende formand for FN's generalforsamling, ifølge Berlingske, omtalte Løkke som en "lille svindler", samt kaldte Thorning-regeringen for "talent- og profilløs".

- Jeg synes, vi skal holde en ordentlig tone. Vi forventer, at vores børn skal tale ordentligt til hinanden, og vi vil gerne have, at folk ser anderledes på politikerne, end man gør i dag. Og det fordrer også, at vi taler pænt til hinanden og om hinanden, siger Søren Gade.

Tirsdag eftermiddag tog S-formand Mette Frederiksen også afstand fra Lykketofts udtalelser:

- Jeg billiger på ingen måde hans sprogbrug. Jeg tror, forudsætningen for, at dansk politik kan fungere på en ordentlig måde, er, at vi taler ordentligt til og om hinanden, så han har ingen opbakning fra mig, sagde Mette Frederiksen til TV 2.

Selv har Lykketoft på sin Facebook-profil skrevet, at han ”beklager et følelsesudbrud, men også at en gæst åbenbart har viderebragt noget, der bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat. Jeg var af den sikre overbevisning, at alle til stede var så meget mine venner, at de vidste dette”.