De Radikale vil arbejde for skattelettelser - både i top og bund

Når de blå partier i foråret skal diskutere skattelettelser, vil De Radikale meget gerne være med. Det skriver netavisen Altinget.

Partiet vil arbejde for, at personskatterne sænkes markant både i toppen og bunden. Sådan lyder det fra De Radikale, der i weekenden holder nytårsstævne i Nyborg.

- At få sænket skatten på arbejdsindkomsten er måske Radikale Venstres allerstørste prioritet blandt alle reformer, siger partiets skatteordfører og medlem af partiets ledelse, Martin Lidegaard, til Altinget.

Skal øge beskæftigelsen

Det er Venstre-regeringen, som skal spille ud til forhandlingerne, og man forventer, at regeringen først vil forsøge at nå til enighed med de blå partier.

Men De Radikale står på spring og er klar til at forhandle, siger Lidegaard.

Han peger på, at adskillige analyser viser, at en nedsættelse af topskatten er den mest effektive og billigste måde at øge beskæftigelsen og tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Men det er lige så vigtigt, at der kommer en lettelse i bunden.

På linje med Liberal Alliance

I valgkampen foreslog De Radikale at sænke personskatterne med 13 milliarder kroner.

Fem milliarder kroner skulle bruges på at sænke topskatten, så ingen danskere skal aflevere mere end halvdelen af indkomsten til staten.

Otte milliarder skulle bruges på at hæve det såkaldte beskæftigelsesfradrag, som alle danskere i arbejde får.

Det er stadig partiets sigte, hvilket placerer partiet tæt på Liberal Alliance og meget langt fra Dansk Folkeparti forud for forhandlingerne.

- En af de mest interessante ting i foråret bliver, om Liberal Alliance vil stå fast på deres løfter til vælgerne. For det er dem, der har magten nu til at nedlægge veto. Den position havde vi før valget, den har vi ikke nu, siger Martin Lidegaard.