Flertal for højere løn til politikere smuldrer: Nu er også K kritiske

Tidligere onsdag meldte SF ud, at partiet ikke længere agter at leve op til den ”gensidige forståelse”, partiet havde indgået med Socialdemokraterne, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om at stemme for anbefalingerne fra Vederlagskommissionen, når de fremlægges.

Og nu melder også Det Konservative Folkeparti sig i koret af kritikere. Dermed er flertallet bag omlægningen af politikernes lønninger ved at smuldre. Socialdemokraterne, Venstre og Radikale Venstre kan nemlig kun mønstre 89 mandater i folketingssalen – og mangler altså et enkelt mandat for at have flertal.

- Nu ser det ud til, at kommissionen foreslår en lønstigning på 15 procent til folketingsmedlemmerne. Hvis det er bundlinjen for kommissionens arbejde, og resten er uforandret, så holder det ikke. Den stigning er bare for voldsom, skriver den konservative partiformand Søren Pape Poulsen på sin Facebook-profil.

"Der skal ryddes op"

Han afventer dog at se den samlede pakke – men understreger samtidig at Vederlagskommissionens arbejde er tiltrængt.

- Der er åbenlyst ting, der skal ryddes op i. Vi kender vist alle nogle eksempler på eftervederlag og pensionsregler, der har været urimeligt favorable. Dem skal vi have gjort op med, skriver K-formanden.