Disse kommentatorer er bedst til at ramme plet

Se Besserwisserne pĂĄ TV 2 News fredag kl 18.00 og TV 2 Play

I august måned blev de politiske kommentatorer sat på en prøve og afkrævet deres bud på 10 forudsigelser for det politiske efterår.

Fire kommentatorer har ramt 7 af 10 rigtige – og to af disse bliver kåret som vindere i den store kommentator-quiz – sæsonens Überbesserwisser-konkurrence - fordi de var tættere på at ramme 8 rigtige end de øvrige to.

Nu kan vi afsløre vinderne: Det er TV2’s politiske redaktør, Anders Langballe og politisk kommentator Jarl Cordua, der også slår sine folder som radiovært på Radio24syv.

- Nogle af dem, der er med i Besserwisserne – de er jo bedst til at snakke. Men jeg prøver at tænke lidt inden, jeg taler, siger Anders Langballe, da han modtager sit Überbesserwisser-diplom.

- Jeg har jo ikke ramt den i røven hver gang. Men jeg har åbenbart ramt noget rigtigt, siger politisk kommentator Jarl Cordua, da han modtager sit diplom.

Begge kommentatorer evnede at forudsige, at regeringen ville indgå aftaler om kontanthjælpsloft og dagpenge samt en finanslovsaftale med de øvrige partier i blå blok i denne sæson.

Dertil kom rigtige svar på spørgsmålene om, hvilke partier, der ville være størst (Socialdemokraterne) og mindst (Konservative) i den seneste MEGAFON-måling. Og endelig svarede de begge ”nej” til at Helle Thoning-Schmidt ville forlade Folketinget og at der ville blive indgået en treparts-aftale i efterårssæsonen.

Til gengæld evnede hverken Langballe eller Cordua at se ”nej’et” til afstemningen om retsforbeholdet den 3. december, Carls Holst fald som minister og det planlagte antal af udflytninger af statslige institutioner.

Knap 700 seere har ogsĂĄ deltaget i den politiske quiz. Men ikke Ă©n eneste seer ramte plet med 10 rigtige.

Til gengæld var der 3 deltagere med 9 rigtige – som alle havde forudsét en ministerudskiftning samt nej’et den 3. december:

- Det har været tydeligt. Man har igen og igen og igen, lige siden vi kom med i EF kørt på skræmmekampagner – og det er ikke det, man vinder på. Man vinder på visioner, siger Helena Mosskov Starcke, der var en af de 3 seere, der ramte 9 rigtige og blev udtrukket som vinderen af et års-abonnement på TV2 Play:

NEWS-magasinet Besserwisserne indleder en ny politik-quiz i den næste sæson fra januar. Her kan de øvrige kommentatorer få revanche. Blandt andet DR’s politiske analytiker Jens Ringberg og TV2’s Peter Lautrup-Larsen, der også fortjener hædrende omtale for at have ramt 7 rigtige ud af 10.

Se Besserwisserne pĂĄ TV 2 Play

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 pĂĄ TV 2 NEWS.