325.000 danskere får forkert boligydelse i januar

Det volder store administrative problemer for Udbetaling Danmark, at regeringen i går trak boligydelsespakken tilbage.

Det fremgår af en mail til Udbetaling Danmarks bestyrelse, som TV 2 er kommet i besiddelse af.

- Alle udbetalingssystemer er indrettet efter de nye takster og den kørsel, der skal udbetale boligydelsen for januar 2016, er allerede kørt ud til boligselskaberne. Det betyder konkret, at 325.000 modtagerne af boligydelsen vil modtage den regulerede boligydelse for januar 2016, skriver Udbetaling Danmarks direktør Lillian Mogensen til sin bestyrelse.

I mange tilfælde vil der være tale om en lavere boligydelse. Det fejlagtige beløb skal senere reguleres, hvilket samtlige modtagere af ydelsen skal orienteres om. 55 procent af dem, der får boligydelse, er fritaget for digital post, fremgår det af brevet, så for manges vedkommende kommer det til at ske ved et fysisk brev.

Af mailen fremgår det også, at politikerne er blevet orienteret om konsekvenserne. 

- Denne udbetaling er naturligvis gennemført efter aftale med staten, og både embedsmændene i Finansministeriet og de politiske forhandlere har løbende været orienteret om dette, hedder det.

Ingen interviews

Det gamle mundheld om at en ulykke sjældent kommer alene lader også til at gøre sig gældende i denne sag.

- Udbetaling Danmark har også gjort staten opmærksom på, at ændringerne kommer oven i, at både KMD og Udbetaling Danmarks forretningsspecialister i forvejen foretager store ændringer på netop boligstøtteområdet som følge af implementeringen af eIndkomst på boligstøtte fra 1. januar 2016 og reguleringen af det kommende kontanthjælpsloft over boligstøtten, der også træder i kraft i 2016, skriver Lillian Mogensen i mailen.

Det pres kan betyde, at en planlagt lancering af en ny app til at ansøgning af boligstøtte må udskydes, hedder det.

Fra Udbetaling Danmarks kommunikationsafdeling lyder meldingen, at man ikke stiller op til et interview om sagen. TV 2 har dog fået en skriftlig kommentar på mail. 

- Udbetaling Danmark garanterer, at ingen borgere – som konsekvens af boligydelsespakken - kommer til at miste penge, som de har ret til. Udbetaling Danmark har hånd om processen, og vi informerer pensionisterne direkte om deres udbetaling for januar. Derudover lægger Udbetaling Danmark information på borger.dk allerede her i formiddag, skriver Udbetaling Danmark.