Joachim B. Olsen svinet til på Facebook: Se hans kække modsvar

”Har du nogensinde haft et arbejde og bidraget til samfundet - udover at være en kendis, som har tjent en masse millioner?”

”Jeg bruger mine mange, mange millioner på store biler, euforiserende stoffer og damer. Det giver en masse beskæftigelse i de brancher.”

Folketingspolitikeren Joachim B. Olsens valgte i dag at dele ovenstående korrespondance på sin Facebook-side med kommentaren ”Nogle gange orker man ikke at afkræfte folks fordomme”. Et opslag, der har fået over 3000 likes.

Klart flest negative beskeder

Spydige kommentarer og hadefulde beskeder er hverdagskost for de fleste danske politikere, og ovenstående eksempel er i den lette ende, fortæller Joachim B. Olsen til TV 2.

- I går var der f.eks. en, som skrev: ”Man kunne håbe, at der bliver indført dødsstraf. Så stiller jeg gerne op og snitter halsen over på dig.” Den slags beskeder videregiver jeg til politiet, det har vi fået besked på at gøre.

- Jeg får vel omkring 20 beskeder om dagen. Der er også positive imellem, men klart flest negative. Jeg prøver at få svaret på alt, men nogle gange bliver man bare træt af at sidde og svare seriøst på alle henvendelser - at skulle være imødekommende og forstående over for alle mulige perfide beskeder, siger Liberal Alliance-politikeren.

Begejstret for sociale medier

Han er overordnet meget begejstret for de sociale medier som et redskab til at bringe politikere og borgere tættere på hinanden, men:

- Der er desværre også mange, der bruger de sociale medier som en adgang til at komme af med deres perfide holdninger. Mange af de her mennesker føler, at de kan tillade sig at sige ting, når de sidder bag deres computer, som de aldrig ville sige til mit ansigt.

- Jeg får jo yderst sjældent den slags henvendelser på gaden. Mange tror, de er nogle helvedes karle, når de sidder i sikkerhed bag deres computerskærm. Det har jeg ingen respekt for. Det er bagsiden af medaljen i forhold til de sociale medier, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Marie Krarup: Folk kalder mig nazist

Dansk Folkepartis Marie Krarup oplever også jævnligt at blive svinet til på Facebook.

- Folk kalder mig nazist og racist, mens andre siger, de vil skyde mig. Det er meget ubehageligt. Men mest af alt synes jeg, at det er tåbeligt. Jeg sætter stor pris på at kunne bruge Facebook til at forklare mig og komme i kontakt med vælgerne, siger Marie Krarup til TV 2.

- Jeg prøver altid at føre en saglig debat på de sociale medier, og så er det meget ubehageligt og utilfredsstillende, når man mødes med useriøse og hadske svar. Facebook er genialt til at dele sine tanker, men bagsiden er helt klart, at man bliver kaldt alt muligt perfidt.

Det er ikke mere end godt 14 dage siden, at Marie Krarup blev bombarderet med hadefule kommentarer på Facebook, fordi hun havde delt et billede af en julekrans på sin hoveddør.

En af kommentarerne til Krarups billede var: 

”Til julebag i DF-land”. Brugeren havde vedhæftet billede fra nazitiden.

En anden bruger benyttede også nazismen til at stikke til Marie Krarup med teksten.

”Jeg synes de her ville være passende at have på dit juletræ, kære Marie”. Brugeren havde tilføjet et billede, der viser noget julepynt med hagekors på.