Løkkes sælsomme klimadans: To skridt tilbage og et frem

Hvis det ikke var så hovedløst og ødelæggende, ville det nærmest være komisk:

Først råber regeringen, at nu er det til til grøn realisme og slagter løs på klimamål, penge til grønne indsatser og internationalt samarbejde. Herefter rejser der sig et ramaskrig fra både NGO’er og erhvervsliv, der især finder halveringen af forskning-, og demonstrationsmidler på området for dybt godnat, og nærmere som udtryk for grøn middelmådighed end grøn realisme. Det lapper man så lidt på i fianansloven og beder alle om at klappe i.

I mellemtiden har USA's præsident i det skjulte arbejdet for et nyt initaitiv, Mission Innovation, der skal samle de stærkeste kræfter inden for grønne teknologier i en fælles stærk indsats, hvor der skal afsættes milliarder og atter milliarder af kroner i fælles fonde inden for netop forskning og demonstration af grøn teknologi, og hvor man lige præcist har skelet til de danske erfaringer og derfor som det naturligiste inviterer Danmark med. Adgangbillet: At man fordobler midler til forskning og demonstration i grøn teknologi. Ups. Den var ikke så god, for man kan ikke få adgang til de amerikanske dollars, hvis man ikke selv vil yde, så nu må regeringen ydmygt trække besparelserne på de grønne forskningsbevillinger tilbage og fordoble dem frem mod 2020.

Det er jo sådan set godt, så lad os bare starte med at rose regeingen for i det mindste ikke at være blevet så sort, at man vil sætte denne unikke chance over styr. Men ærligt talt. Hvorfor skal det være så svært? Hvorfor vil man med vold og magt ødelægge Danmarks enestående førerposition, på dette område? Forstår man slet ikke, at der ikke er plads til middelmådighed, hverken når det handler om at stå stærkt i den internationale konkurrence eller at gøre en indsats for klimaet. Ser man slet ikke det store tunge pendul, der lige nu trækker verden i retning af grønne investeringer med helt ufattelige potentialer for danske virksomheder.?

Ærligt talt, Løkke, Lilleholdt og Hjorth! Det ville være godt med lidt mindre ideologi og lidt mere rigtig realisme på dette område, gerne tilsat lidt ambition. Mangler I inspiration, kan I her se, hvad vi faktisk har bedrevet i de senere år, og hvorfor det danske eksempel står så stærkt i disse år.