Kristian Thulesen Dahl skyder 'vild' avis-historie ned: Vi er ikke på vej i regering

Tirsdag skriver Politiken på sin forside, at et EU-nej åbner døren på klem for, at Dansk Folkeparti kan indgå i en regering.

Men allerede inden avisen er nået postkasserne, afviser partiformand Kristian Thulesen Dahl, at Dansk Folkeparti overhovedet skulle være i nærheden af en Venstre-DF-regering.

- Jeg synes, det er en vild historie. Vi er ikke på vej i regering, og det er heller ikke sådan, at hvis det bliver et nej torsdag, så går Dansk Folkeparti i regering, siger Kristian Thulesen Dahl.

Ønsker parallelaftale

I stedet ønsker han i tilfælde af et nej at kræve forhandlinger om en parallelaftale, så Danmark fortsat kan blive i Europol.

I interviewet med Politiken siger Thulesen Dahl:

- Hvis det lykkes at få regeringen ind på den europapolitik, som vi snakkede med Lars Løkke Rasmussen om i valgkampen, er det klart, at så er der nogle hurdler, som bliver ryddet af vejen.

Ikke skeptiske nok overfor EU

Det holder han fast i, men han mener ikke, at der er noget, der tyder på, at de partier, man vil skulle arbejde sammen med, at EU-skepiske nok - endnu.

- En af udfordringerne er, at en stor del af Folketinget er meget mere pro-EU, end vi er, og det er også en af de ting, der gør det svært for Dansk Folkeparti at indtræde i et regeringssamarbejde, siger Thulesen Dahl, der nok ser et muligt arbejde, men samtidig mener, det ligger langt ude i fremtiden, siger han til TV 2.

- Jeg ser det bare ikke komme fredag 4. december, Jeg tror, det er en langsigtet process, vi skal arbejde med over længere tid, for at få Venstre og andre ja-partier ind på en mere mere skeptisk EU-kurs.