Julebillede udløser lavine af had mod politiker på Facebook: - Modbydeligt

Marie Krarup, der er medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, lagde torsdag et billede på sin Facebook-væg af en julekrans, der pryder hendes dør med teksten.

- Så kom der julekrans på døren. Lidt tidligt, - og meget enkelt.

Det uskyldige billede, som politikeren formentlig lagde op for at få sine følgere lidt i julestemning, fik hurtigt sat en hadsk debat i gang i tråden under billedet. 

En bruger skriver.

- Til julebag i DF-land med et vedhæftet billedet fra nazitiden.

En anden bruger benytter også nazismen til at stikke til Marie Krarup med teksten.

- Jeg synes de her ville være passende at have på dit juletræ, kære Marie, har brugeren lagt dette billede op, der viser noget julepynt med hagekors på. 

Marie Krarup er rystet over de mange hadske kommentarer som hendes opdatering har medført.

- Det er ret modbydeligt. Og jeg har endda slettet de værste udgydelser, siger hun.

Flere af Marie Krarups følgere reagerer kraftigt på de mange kommentarer, der gør nar af politikeren. Og der bliver heller ikke lagt fingre imellem fra Krarup-støtterne.

- Har forvildet sig væk fra sine kameler

En bruger skriver til den bruger, der lagde billedet af julekuglerne op.

- Jeg synes du burde have et spark, i din bæbrune røv! ud af Danmark!

En anden skriver i et svar til samme billede.

- Hov, her er en sølle Islamist her! Han er forvildet sig væk fra sine kameler.Han får omgående en anmeldelse for racisme!

Enkelte prøver at stille sig mellem de to fronter. 

- Vil godt stille mig lige i midten. Trist, trist, trist som nogle i begge lejre totalt taber fatningen. Gør mig virkelig forstemt. Minder fanme om et bølleslagsmål mellem kommunister og nazister i Weimarrepublikken, er der en, der skriver.

Jarlov: Er du blevet vært for DM i dumhed?

Marie Krarups kollega fra folketinget Rasmus Jarlov fra De Konservative undrer sig i samme tråd over tonen i flere af opslagene.

- Hvad er der sket med din væg, Marie? Det virker som om du ufrivilligt er blevet vært for DM i dumhed. Sjældent har man da set så mange idiotiske og hadske indlæg fra de tolerante, skriver han.

Marie Krarup skriver selv denne kommentar på et efterfølgende opslag.

- Had. Nu skyller der en bølge af modbydelige kommentarer ind over min FB-side. Det påstås, at jeg er fyldt med had og alt muligt grimt. Øh, hvor er det had, som de påstår kommer fra mig? Jeg kan ikke lige se det. Men jeg kan se en masse modbydelige kommentarer fra andre om, at jeg er et svin osv. Jeg sletter dem, så snart jeg ser dem. For jeg synes, det er for modbydeligt. Jeg forsøger at blokere de ubehagelige debattører, så hurtigt jeg kan.

Er blevet kritiseret på flere opslag

Det er ikke kun i tråden med julekransen, at Marie Krarup er blevet mødt med kritik på Facebook. I de seneste dage har hun lavet flere opslag, hvor hun er kritisk overfor islam. Det har fået flere brugere til at reagere. De kritiske røster har bredt sig til flere af politikerens opslag deriblandt altså det seneste med julekransen.

Du kan se Facebooktråden her: