Joachim B. Olsen om lobbyisme: En frokost ændrer ikke min holdning

Se dokumentaren "Politik til salg" på TV 2 Play

TV 2 viste onsdag aften dokumentaren Politik til salg, der sætter fokus på hvordan lobbyister i stigende grad forsøger at påvirke folketingspolitikere i deres arbejde på Christiansborg.

Lobbyisterne er ofte ansat af forskellige interessenter, og de bruger flere forskellige metoder, når de prøver at påvirke politikeres holdning.

Det tæller blandt andet økonomisk støtte til valgkampe, rejser og middage.

Men ifølge Joachim B. Olsen, beskæftigelsesordfører for Liberal Alliance, kan hans holdninger kun påvirkes af gode argumenter.

- Jeg kan sige med sikkerhed, at hvis man tror, at man kan få mig til at ændre holdning ved at tage en frokost med mig, så tager man fejl, siger han til TV 2.

Står fast på egne principper

Joachim B. Olsen fortæller, at langt størstedelen af hans møder med lobbyister og andre foregår over en kop kaffe på hans Christiansborg-kontor. Han fortæller, at han ikke har modtaget økonomisk støtte eller rejser, men at han flere gange er blevet inviteret på frokost af lobbyister.

- Jeg ved ikke, hvad lobbyisten forventer. Jeg er bare altid påvirkelig overfor gode argumenter. Lobbyister har tit gode argumenter, fordi de er godt inde i sagerne. Det er en fordel for demokratiet, siger Joachim B. Olsen.

Han understreger dog, at han altid står fast på egne principper.

- Jeg er liberal, så når nogen kommer med et forslag til mig, så bedømmer jeg det ud fra et liberalt synspunkt. Hvis det trækker i den rigtige retning, så vil jeg gerne arbejde for det forslag. Hvis det trækker i den forkerte retning, så siger jeg nej.

Se et udklip af interviewet med Joachim B. Olsen i videoen over artiklen.

Se dokumentaren "Politik til salg" på TV 2 Play

Politik til salg

TV 2 sender onsdag klokken 20.50 dokumentaren 'Politik til salg'.

Her følger TV 2 den private lobbyist, Mads Christian Esbensen, der lever af at påvirke politiske sager.

Følg hans arbejde på og uden for Christiansborg.