Skaarup: Ib Poulsen var for hurtigt ude

Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, der også er næstformand for partiet, ville ikke have trykket på ”synes godt om”-knappen, hvis han var faldet over et opslag som det, Ib Poulsen nu har fortrudt sit ”synes godt om” på.

Det skete i Facebook-gruppen ”Byrødderne i Thisted Kommune”, der trods navnet intet har med Thisted Byråd at gøre, hvor Ib Poulsen er viceborgmester. Her havde en debattør skrevet, at det at hjælpe flygtninge er ”landsskadelig virksomhed” og at ”når krigen kommer, husker vi jer.”

- Jeg kender Ib Poulsen fra det daglige arbejde i folketingsgruppen og ved hvad han stĂĄr for. Det er ikke det samme som den gruppe stĂĄr for, siger Peter Skaarup til TV 2.

Han hæfter sig ved, at Ib Poulsen over for både Nordjyske og TV 2 tidligere tirsdag har erkendt, at han snarere gav udtryk for en frustration end at bakke om den trussel, opslaget kan læses som.

Giver det anledning til at minde kollegerne om, at man ikke skal være for hurtig på knappen? - Det har vi talt om før. Jeg tror ikke der er behov for at vi gør det igen. Ib Poulsen har givet udtryk for, at han forstår frustrationen, men at han ikke vil true nogen. Jeg tror alle kan se, at når det kommer ud på den her måde i medierne, så er det ikke heldigt, lyder det fra Peter Skaarup.

Intet generelt problem

Han mener ikke, at Ib Poulsens ageren er udtryk for et generelt problem.

– Det er det ikke. Men det kan minde en om, at Facebook er et sted, hvor der findes mange af den slags grupper. Det er ikke altid man lige er helt opmærksom på hvad den slags grupper står for, når man liker og kommenterer på Facebook. Det skal alle – ikke bare politikere – være opmærksom på.

Er det dit indtryk, at Ib Poulsen har lært det? - Ja, jeg synes, jeg kan læse af det, Ib Poulsen siger, at det har han lært noget af nu.

Peter Skaarup tager afstand fra at betegne danskere, der hjælper flygtninge som ”landsforrædere”.

- Det synes jeg ikke, de er. Der er mange danskere, der af et godt hjerte gerne vil åbne deres stue for folk, som de opfatter, er i nød, og som har brug for hjælp.

Men hvad er de så – er de ”pladderhumanistiske og frelste”, som Ib Poulsen siger til Nordjyske? - Nej. Vi har også medlemmer af Dansk Folkeparti, som hjælper flygtninge. Det handler også om andre ting end vores udlændingepolitik, men at man får lyst til at hjælpe, når man møder nogen, der har brug for hjælp. Så man kan ikke stille det sådan op, at de, der hjælper er pladderhumanister, lyder det fra Peter Skaarup.

Ib Poulsens ”synes godt om” har resulteret i en politianmeldelse.Â